Blog Indija 2011 Potovanja
spela  

Indija – info

Dolgo pričakovana Indija je mimo in spodaj objavljam nekaj informacij, ki bodo prišle prav vsem, ki se tja nameravate odpraviti. Moram reči, da je resnično čudovita, a hkrati tako velika in različna, da si prav gotovo lahko vsak najde košček, ki bi mu odgovarjal.

Zagotovo veste da v indiji  vlada več ver in ljudstev, večina previvalstva pa je hindujcev. Himduizem telelji na kastnem sistemu, po katerem naj bi imel vsak človek v življenju svojo vlogo. Vrg družbene lestvice ali kastnega sistema zasedajo duhovniki ali brahmani,  sledijo bojevniki , nato trgovci, za njimi delavci, čisto na dnu pa so tako imenovani nedotakljivi – to so sežigalci, ki jih najdete v Varanasiju. Druga največja religija je sikovska, kateri opravljajo družbveno koristna dela in jih največkrat vidite med deljenjem hrane. Sledijo še Muslimani in budisti, ki pa so v manješ številu.

Kako je potekala moja pot si lahko pogledate po naslovih člankov spodaj ali po zemljevidu! Na poti sem bila 53 dni, prespala v 16-ih različnih hotelih ali hostlih, 7 x prenočila na vlaku, 2 x na busu in vzela en notranji let iz Bangalaoreja v Delhi!

 • Najdaljša vožnja z vlakom je trajala 21 ur in sicer iz Gaye do Delhija!
 • Na celotni poti sem naredila cca 5000 fotografij, posnela za 30 GB filmov, tko da me kar nekaj dela še čaka doma! 🙂
 • Vse skupaj sem v Indiji porabila 1000 € + letalska karta iz Benetk preko Moskve v Delhi in nazaj (473€), čeprav se ne zdi veliko, lahko mirno rečem, da nisem nikjer šparala in bi laho marsi kje privarčevala še kak €.
 • Dobra stvar, ki jo morate vedeti, če želite priti skozi čim ceneje je ta, da imajo večinoma na vseh izdelkih, kjer je naveden datum uporabe, odtisnjeno tudi ceno izdelka in taka pač je! To velja za vodo, sokove, pivo, piškote, kozmetiko,…. praktično na vseh izdelkih. Obalni del je malce dražji kot notranjost, a to je navadno povsod po svetu!

Še nekaj o cenah! 

 • Za 1l vode sem odštela 10-15 rupij, mango sok 0.6l je 27-30 rupij, kava 10-30 rupij, čaj 5-20 rupij, pivo v Goi 70-100 rupij, drugod po državi 120-150 rupij! Imajo tudi posebne trgovine za alkohol, a navadno izven mesta – cene so precej nižje! Hrano na ulici dobiš pod 1€, v restavracijah od 1-5€.
 • Prenočišča za eno osebo od 200 rupij dalje s kopalnico, a je praktično povsod postelja za dve osebi. Sem pa spala v sobi za 3 tudi za 300 rupij! Načeloma ti v vseh hotelih ali hostlih dajo brisačo, a jim mora reči zanjo!
 • Internet je plačljiv in sicer od 20 do 50 rupij na uro.
 • Predvsem na obali imaš možnost izposoje motorja za 200 rupij na dan, kolo dobiš od 20 rupij dalje!
 • Cena goriva je visoka in na nekaterih delih Indije presega 1€!
 • Vožnja z vlakom je najcenejša! Sama sem karte preverjala preko spletne strani http://erail.in/, kjer so navedeni točni podatki in cene! Pri nakupu vozovnice moraš izpolniti nek obrazec, kjer navedeš številko vlaka, datum, od kje do kam potuješ, ime in priimek, spol, leta in domač naslov! Obstajajo dve vrsti kart in sicer normalne in tikal karte, kar pomeni, da normalno karto lahko dobiš, če jo kupiš do časa, če le teh zmanjka potem imaš opcijo nakupa karte 2 dni pred odhodom – tikal karto -, ki je dražja za cca 1/3 cene. Sama sem za nočne vlake v klasičnem spalniku 2-klas plačevala nekje od 200 do 450 rupij!
 • Avto rikše so precej drage, če si sam! Cene so zelo različne in navadno so vozniki med seboj zmenjeni za ceno. Sem pa plačevala cca 100 rupij za 10 minut vožnje.
 • Ciklo rikša je vsaj 2x cenejša!

Spodaj objavljam seznam vseh člankov, ki sem jih napisala na potovanju po Indiji 2011. S klikom na naslov pridete do ostalih informacij in fotk! Oglejte si Indija 2011 na večjem zemljevidu.

DELHI – INDIJA DELHI – 2 danIndija

DELHI – AGRA – TAJ MAHALIndija

AGRA – RED FORT – JAIPUR Indija

AMBER – JAIPURIndija

PUSKARIndija

PUSKAR – 2 in 3 danIndija

JODHPURIndija

NA POTI V UDAIPUR Indija

TRADICIONALNA POROKA – INDIJA Indija

UDAIPUR Indija

GOA – PALOLEM BEACH Indija

GOKARNA – SHIVARATRI FESTIVAL Indija

HAMPI Indija OOTY, COIMBATORE, VARKALA Indija

VARKALA Indija

VARKALA TEMPEL FESTIVAL Indija

KOLLAM BACKWATERS Indija

MADURAI Indija

KO TE POT PRIPELJE NA ZAČETEK – Delhi Indija

VRINDAVAN – HOLY – 1. dan Indija

VRINDAVAN – HOLY – 2. dan Indija

VRINDAVAN – HAPPY HOLI Indija

VRINDAVAN – mesto kot filmska scena Indija

KHAJURAHO Indija

KHAJURAHO Z OKOLICO Indija

VARANASI Indija

KJER SE ŽIVLJENJE KONČA Indija

GANGES IN OB GANGESU Indija

PORTRETI V VARANASIJU IN SREČANJE SLOVENCEV Indija

LABIRINT OZKIH ULIC – Varanasi Indija

SARNATH Indija

BODH GAYA Indija

MONALISA IN VLAK DO DELHIJA Indija

VSEGA JE EN KRAT KONEC Indija