Blog Indija 2011 Potovanja
spela  

Gokarna – Shivaratri Festival, India

Včeraj popoldan smo prisli v Gokarano z vlakom, ker se te dni odvija tukaj Shivaratri FestivalŠivin festival, na katerega pride več tisoč ljudi. Nekaj fotkografij si lahko pogledate spodaj, ostale pridejo jutri ali dan kasneje, saj se danes odpravljamo v Hampi z nočnim busom.
Včeraj sem samo na hitro objavila nekaj fotk iz festivala, ker se mi je že mudilo na avtobus proti Hampiju od koder nadaljujem s pisanjem tele objave.
Do Gokerne smo prišli iz Palolema z vlakom za 15 rupij, od železniške postaje pa do mesta pa smo odšteli 100 rupij. Sobo smo si našli blizu avtobusne postaje v hotelu Om za 600 rupij, brez klime, a precej velikim balkonom. Po obvezni kavici smo se podali v mesto, kjer se je gnetlo nekaj tisoč ljudi, po večini so bili domačini oz Indiski turisti, ki se želijo pokloniti bogu Šivi. Le ti v dolgih vrstah čakajo pred templji na blagoslov. Vse skupaj je razpotegnjeno od obale, kjer so večinoma berači in nekaj sto prišlekov pa vse do avtobusne postaje, ki je od obale oddaljena cca 1 km. KO končajo z obredom v temlju vsa množica pride iz obale v mestno središče, kjer imajo pripravljeni dve veliki leseni skulpturi, z velikanskimi lesenimi kolesi in kot nekako stupo zgoraj polno rdečih, belih in modrih zastavic. To velikansko zadevo povsej verjetnosti drugi dan festivala vlečejo moški čez trg ob bučni spremljavi bobnarjev in mimoidočih.
Mi smo si festival pogledali le 1. dan v večernem času in 2. dan dopoldan. Ko smo prišli drugi dan dopoldan na obalo so se vile dolge vrste, saj so si lahko vsi po obilnem čakanju v vrsti dobili brezplačen obrok, a mi seveda nismo čakali, slikat mi pa niso pustili.

Pred odhodom smo si privoščili odlično sadno solato z mislimi, suhim sadjem, oreščki, jogurtom in medom, saj se tako dobri stvari res težko upreš. 🙂

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes