Blog Indija 2011 Potovanja
spela  

Sarnath

Sarnath (Hindi: सारनाथ) ali Sārnātha je vasiaca, ki se nahaja 13 kilometrov severozahodno od Varanasija, v državi Uttar Pradesh. Znana je predvsem po tem, da je Gautama Buda v Jelenovem gozdu prvič spregovoril o svojih spoznanjih v obliki pridige in je od tedaj dalje, park znan kot  Budistični romarski kraj, ki ga obiskujejo tudi Hinduisti – verjetno zato, ker je lepo urejen in primeren za “nedeljski izlet”. Kakšnega pretiranega religioznega vdušja nisem čutitila.

Za ogled Sharnata sva se odločila skupaj s Carlos-am, kajti kot prvo je ceneje, če gresta tja dva, kot drugo pa imaš družbo.
Preden sva se odpravila sem si šla kupiti še karto za vlak  iz Gaye do Delhija in jo tudi dobila brez problemov in sicer za 364 rupije – spalnik, ki vozi cca 16 ur in tako prispem nazaj v Delhi v ponedeljek zjutraj!

Ker do Sharnata ni avtobusnega prevoza si pač moraš izbrati avto-rikšo, da te zapelje tja za cca 80 rupij v eno smer. Sam park ni nič posebnega, kot se vidi tudi na fotkah spodaj, tako da nič posebnega ne zamudiš, če ne greš tja in ostaneš še en dan več v Varanasiju. Za ogled sicer potrebuješ le eno uro ali dve, več pa sigurno ne! Seveda je pa potrebno prišteti še vožnjo do tja in nazaj. Čeprav je blizu, vožnja vseen traja pol ure.

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes