Blog Indija 2011 Potovanja
spela  

Kollam Backwaters

Skoraj 5 dni bom tako na jugu v Kerali v eni od najlepših klifastih plaž v mestu Varkali. Glede na to, da smo že povsem na jugu si želim videti še znamenite pisame hindujske templje v starodavnem mestu Maduraj, do katerega pridem z nočnim vlakom – spalnikom za 219 rupij, pustim prtljago na železniški postaji si grem odledat staro mestno jedto s templji in zvečer ponovno na nočni vlak do Bangaloreja – 104 rupij, kamor prispem v jutranjih urah in nadaljujem pot na letališče, ker imam popoldan let v Delhi. Cena letalske karte je skoraj polovico nižja kot bosta odštela moja sopotnika iz Trivandruma do Delhija, s tem da imam direktem let onadva pa morata enkrat prestopiti.

Karte smo tako uredili in zato smo se odpravili proti Kollamu z busom, ki je spet ena atrakcija, saj nimajo šip. Tako enostavno non stop prijetno pihlja, v deževni dobi, pa čez okna spustijo nekakšno harmoniko, da za malenkost zadrži dež. Do Kollama smo še 1x presedli in po dobri uri vožnje prišli na cilj. Razne turistične agencije ponujajo ture – vožnjo s kanujem po kanalih jezera Ashtamudi oz otoka Munroe. Z turo od 14.h pa do 18.30h smo odšteli 300 rupij po osebi, v kar je vštet prevoz z rikšo tja in nazaj, ter vožnja cca 2 uri in pol s kanijem. Sej je blo lepo in zanimivo, sam meni osebno bi bolj pasalo, če bi se vozila po jezeru in opazovala ribiče kako lovijo ribe in raztegujejo jadra,… kot pa, da nas je prevažal nek starec, ki smo ga morali ves čas opozarjati, da mora melce veslati, ker nas račke prehitevajo po vodi in kopnem. 🙂 Takle mamo za ta denar, bi lahko rekli in smo šli brez dodatka.

Nazaj v Varkalo smo šli z vlakom, ki je imel 45 minut zamude, tako da lahko zamudo pričakujem tudi jutri na nočnem vlaku! Nazaj do obale smo prišli okoli 21.h šli takoj na večerjo – hobotnico – res veliko za 400 rupij, po večerji pa na nočno kopanje! Res je pasal, za finale malo ohladitve pred spanjem!

Kako je bilo na poti do Kollama in na backwater-sih si lahko pogledate na fotkah spodaj in si ustvarite svojo predstavo.

Photographer: Spela Bokal

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes