Od kampota do Kep-a

V Kampot sva prispela okoli 10h s taxijem za 5$ na osebo. Sobo sva si najprej poiskala v Blisfu-lu, ki ima WiFi in je v Lonely planetu – dobila sva jo za 7$ brez klime.
Kampot sicer slovi kot malo kolonjalno mesto, ki so ga prvi pozidal francozi, njihova arhitektura je vidna še danes. Je tudi bazna postja za naskok v NP Bokor in na njem sloviti Bokor hill station. Okolica pa je znana po poprovih plantažah, kar so izkoriščali že frncozi in solin, sosednji grički pa skrivajo votine in jame.
Takoj ko sva vse uredila, sva se podala v meso in si priborila motor za vsega 3$. Podala sva se proti Kepu, ki je oddajen dobrih 20 km, na poti do tja pa cel kup zanimivosti. Najprej sva naredila postank na njihovih solinah, kjer delo opravljajo še vedno povsem ročno. Poglejte fotke, ki povedo vse!
Od tu sva pot nadaljevala do neke manjše jame, ki je oglaševana kot resort, a to so bile bol votline, kot kaj drugega. Nasproti teh pa… je bila šola, v katero sva šla pogledati. Morem reči, da so otroci res zelo radovedni in da jih pouk nbso online casino skoraj da ni zanimal, ko sem se odzvala na povabilo in prisedla za nekaj minut. Večina je gledala mene, mala malenkost pa je ponavjala za učitelico besede napisane na tabli. To so bili otroci stari od 5 do 7 let, zunaj pa se je Aleš zabaval z malce starejšimi, ki so že znali kako angleško besedo.
Šola v Kamboži se plačuje in sicer 20$ na mesec za osnovno izobrazbo, kar je več pa ima seveda višjo ceno. Za to šolo, ki sva jo obiskal tokrat je denar prispeval nek Japonski državljan, kar je razvidno po napisu na vhu vrat v šolsko dvoršče, kjer je napisano njegovo ime.
Naprej sva se podala proti Kepu, kjer sva bila nad vodo res malce razočarna, čeprav sva vedela da ni čista, a da je tako rjave barve nisva pričakovla – vse to je zaradi kamenja oz. peska na dnu. Preden sva se podala nazaj sva se ustavila na crab marketu, kjer sem si jest privoščila eno ribico, Aleš pa nudlčke.
Za konec sončnega in do sedaj najbolj vročega dne v Kambodži sva sli šla pogledat še sončni zhodo na obrobju reke za starim francozkim mostom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *