O nas

Potovanje in spoznavanje sveta so verjetno sanje mnogih, a veliko jih samo sanja, mi poskušamo sanje uresničiti.

Zakaj prenova bloga v “Travel with kids” je nekako logična poteza, saj popotniškega duha ne izgubiš, ko dobiš otroka! 🙂

Kdo pravzaprav smo?

Špela Bokal 

Še dobro se spominjam, kako sem se prvič odpravila na pot pri komaj 18-ih letih. Še danes ne vem, kaj sem takrat razmišljala, saj sem se odpravila na letališče na Dunaj na štop….. in to na pot za dva meseca v Azijo…. Tajsko, Laos, Kambodžo in Vietnam. Sledila so potovanja na Kitajsko, Maroko, Srednjo Ameriko, Venezuelo, New York, Turčijo, Kambodžo, Indijo, Florido, ŠriLanko in sedaj ponovno Vietnam. Z leti sem pridobivala izkušnje in sedaj lahko rečem, da le te z veselejm delim naprej in predvsem to popotniško žilico prenašam na hčerko. Res je, da spomini ostajajo, prav tako zgodbe, a je fotografija tudi del mene, zato zadnjih nekaj let s seboj vedno nosim tudi fotoaparat in nekaj objektivov, saj slike mnogokrat povedo večkot besede.

Uroš Krže

Preden je spoznal mene si je le nekajkrat nadel nahrbtnik na ramena in se odpravil le po Evropi, prehodil Madeiro, Elbo in obiskal Portugalsko po dolgem in počez. Potovanja v nerazviti svet takrat niso bila njegova prioriteta, a tudi to se je spremenilo. 🙂 Od vedno ga je zanim

ala zgodovina, skupaj pa sva se našla pri želji beležiti potovanja-jaz s fotoaparatom, on z GoPro-jem in dronom. Filmčke, ki so objavljeni na …………… sestavlja on, vmes pa, da je zadeva večpredstavnostna, dodajamo še moje slike. Kakor pravi on-kot je pri odbojki vse v podaji (haha ;)), tako je pri filmčkih vse v ideji…če si prej zamisliš zadevo, potem je lažje snemati. Več pa si lahko pogledate sami….

 

Svet pa sedaj z nama spoznava tudi najina hčerka Lia

Mala, zvedava, prilagodljiva deklica, ki se hitro uči in prilagaja. Deklica, v kateri občasno že vidim sebe.

Svet je velik, zato ga sedaj želim raziskovati skupaj z njima. Mene zanima me razvoj v vseh teh letih in predvsem kako Lika kot otrok gleda na svet. Prav zanimivo je poslušati njene zgodbe in odgovarjati na njena vprašanja, ki so povsem drugače zastavljena kot najina. Lahko rečem, da se skupaj učimo. 🙂

 

 

DROBNI TISK

Vse objave na tej strani – blogu, fotografije in video posnetki so moja last oz. last avtorja bloga – Špela Bokal! Objava teksta in fotografij iz bloga v komercialne namene v kateremkoli mediju je prepovedana in zato jo bom kot avtor preganjala kazensko in odškodninsko!
Vsebina na blogu je objavljena pod licenco – Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 3.0.

Vsebino je mogoče dobiti po predhodnem pisnem dogovoru in dovoljenju avtorja!