MTB Masters 2011, Kranjska Gora

Ta vikend so se v Kranjski Gori zbrali vetereni, če bi temu lahko tako rekli, na Evropskem prvenstvu v gorskem kolesarstvu Hit MTB Masters 2011. Že ime nam pove, da so se tokrat po progi vozili starejši od trideset let in sicer razdeljeni v kategorije po starosti na 5 let, z zadnjo kategorijo 55+. Resnično kapo dol vsem, še posebej pa najstarejšim in ženskam! Vseh skupaj se je prijavilo okroglo 200 tekmovalcev. Vsi poznavalci tega športa boste med prijavljenimi zagotovo našli nekja znanih imen iz preteklih profi tekmovanj, še več pa je takih, ki jim je vrtenje pedal po terenu na čas postalo življenjski slog tudi brez “profi” karier. Tokrat so tekmovali v spustu in krosu.

Sama sem spremljala le spust iz Vitranca v dolino – Kranjsko Goro, ki ga je najhitrejši Yoann Paccard (Fra) prevozil v slabih treh minutah oz. ura se je ustavila natanko ob 2:57.7!

Za vse, ki vas zanimajo podrobnejši rezultati, le te dobite na uradni strani prvenstva www.mtbkranjskagora.si, več v besedi pa si lahko preberite na portali www.mtb.si, na moji strani pa si lahko spodaj pogledate nekaj ujetih trenutkov iz proge!