V iskanju poročnega fotogafa

Poroka! Hitro se nam odvije vse, kaj je potrebno postoriti za popoln izgled poroke. Med pregledovanjem in urejanjem storitev, ki jih je potrebno planirati hitro pridemo do poročnega fotografa. Postavi se nam vprašanje: “Kdo bo poročni fotograf?” oziroma ” Kdo nam do fotografiral poroko?”. Med prebiranjem po spletu pod poročni fotograf, poroka, fotografiranje porok, poročne fotografije, moja poroka, foto poroka, fotografija, poroka, foto knjiga, poročna foto knjiga,… dobimo nešteto ponudb. Seveda se takoj pojavi vprašanje kako izbrati pravega poročnega fotografa, morda poročno fotografinjo, izbrati samo enega fotografa na poroki ali dva poročna fotografa. Vsak ima svoje prednosti in slabosti, kot povsod, a ponudba med poročnimi fotografi je resnično velika.
Začne se prebiranje raznih poročnih forumov, kot so najina poroka, poroka bo, poroči se,…. Nekako naredimo ožji izbor poročnih fotografov, sledi pošiljanje ponudb poročnim fotografom. Povpraševanje oziroma ponudba za poročnega fotografa mora vsebovati čim več podatkov. Navesti je tako potrebno nekaj osnovnih podatkov bodočih mladoporočencev, kot so imena, naslove, kontakt bodoče neveste in ženina, kdaj in kje bo potekala poroka, koliko časa, kje bo civilna poroka, cerkvena poroka, poročno slavje ali poročna fešta. V primeru, da poroko organizira organizator porok ali poročna agencija, je priporočljivo navesti katera in njihov kontakt. V nekaj dneh od poslanih poročnih ponudb, dobita nekaj odgovorov. Seveda so si odgovori različni kot so si različni tudi poročni fotografi. Nekateri poročni fotografi v prvih odgovorih navedejo celotno ponudbo, nekateri le delno in bodoča mladoporočenca povabijo na spoznavno pijačo. Navadno v odgovoru tudi ni želenega cenika poročnega fotografiranja, kajti tega poročni fotograf navadno razkrije na prvem spoznavnem srečanju, ko spozna mladoporočenca in njuje skrite želje.
Srečanje s poročnim fotografom je zelo pomembno, saj verjetno želite, da vas fotografira nekdo, ki se na to resnično spozna in ima pravi pristop, je dosleden, zanesljiv, prilagodljiv in pripravljen preživeti dan z vami nasmejan ter pripravljen na akcijo v vsakem trenutku.
Organizacija poroke je verjetno najpomembnejši in največji dogodek, ki ga boste pripravili v življenju in je vajin samo vajin poročni dan. Tako nekako spoznata celotno ponudbo poročnih fotografov in na vaju je izbrati pravega glede na vajine občutke po prvem srečanu in ponujeni ceni za fotografiraje poroke.Sama sem poročna fotografinja in ena od mnogih ponudnikov poročne fotografije in poznam ta postopek iskanja pravega poročnega fotografa in ponudbe so si resnično različne. Še dobro, da je tudi veliko različnih povpraševanj. Večina poročnih fotografov svojo storitev ponujajo samo na dan poroke, zato sem se odločila, da ponudim takojšno sodelovanje. To ne pomeni, da se kot bodoča mladoporočenca takoj odločita zame, ampak vama ponudim spoznavno fotogafiranje, saj je znano, da marsikateri par ali oseba na mara fotoaparata. Z uvodnim brezplačnim spoznavnim fotografiranjem lahko v obliki zaroke, se tako malce po bliže spoznamo, spoznamo en drugega in naredimo eno spoznavno fotografsko zgodbo. Na ta način spoznata moj način fotografiranja in dokumentiranja celotnega dogodka, kar privede do bol sproščenih in bol pristnih fotografija na sami poroki, če se seveda odločita in izbereta mene kot vajinega poročnega fotografa. S tem fotografiranjem vama prikažem kako je lahko zabavno fotografiranje, prikažem vajin drug pogled, drug zorni kot in zapeljiv nasmeh, tako tudi zbledi strah pred poziranjem, fotografije in nastale poročne fotografije pa postanejo nekaj povsem drugega.
Na sami poroki sva prisotna dva poročna fotografa, kar se vidi na končnem izdelku vajini poročni foto knjigi, saj so posnete fotografije prikazane iz različnih zornih kotov, več je manjših detajlov, skritih pogledov, ujetih trenutkov sreče, zadovolstva in harmoniji ljubezni. Celotno dogajanje poročnega dne je tako ujeto v objektiv in za vedno zapisano v foto zgodbo vajinega poročnega dne ali poročni foto knjigi.
Biti poročni fotograf na poroki je vsekakor velika čast in odgovornost vsakega poročnega fotografa, tega se povsem zavedam in zato svoje delo opravljam korektno in z vsem spoštovanjem.