Blog Slovenija Šport Športna fotografija
spela  

25. Kolesarska dirka po Sloveniji

Letos poteka že 25. Kolesarska dirka po SlovenijiTure of Slovenia. V 4. kraljevski etapi trasa kolesajre pelje skozi srednjeveško mesto Škofja Loka, kjer smo danes 16.6.2018 bučno spremljali vse tekmovalce.

Štart etape je bil v ljubljanskem Tivoliju pot so nadaljevali preko Medvod, Škofje Loke, kjer je bil tudi eden od letečih ciljev, Kranja na Jezersko, kjer bo prvi gorski cilj. Sledita še dva gorska cilja Pavličevo sedlo in spust v prelepo Logarsko dolino ter ponovno vzpon z drugim gorskim ciljem na Volovljek, kjer se je etapa odločila s pobegom Rogliča ter spust in cilj v Kamnik – 155 km.

Spodaj si lahko pogledate celotno traso poti z vsemi pomembnimi točkami.

Trasa 4. etape Dirke po Sloveniji
Tako imenovana kraljevska etapa je pripadla Primožu Rogliču, ki je s šampionsko vožnjo sam prikolesaril v cilj v Kamnik. s to etapno zmago si je privozil tudi 32sekund prednosti, ki jih bo branil jutri zadnji dan na kronometru od Trebnjega do Novega mesta. Njegov najbližji zasledovalec je Rigobertom Uranom.

Fotografije spodaj so posnete v Škofji Loki pri Nami, pred tem pa smo ob čakanju na prve tekmovalce pogledali še nekaj starostnikov na kolesih iz 60-ih let, ki so lepo popestriči čakajočo množico. Na dirko so nas kmalu pričele opozarjati prve sirene policajev na motorjih in avtomobilih, ki so pripeljali mimo precej pred prvimi tekmovalci.

Glavnina se je zaradi letečega cilja malce razstegnila. Prvi je tako mimo nas pripeljal italjanski kolesar Simone Consonni (UAE Team Emirates), takoj za njim pa je bila tudi razpotegnjena glavnina z Primožem Rožičem v ospredju.

Trenutni rezultati po 4. etapi dirke po Sloveniji in majice:

  • Skupna razvrstitev: Primož Roglič (LottoNL-Jumbo)
  • Razvrstitev po točkah: Simone Consonni (UAE Team Emirates)
  • Gorski cilji: Fausto Masnada (Androni Giocattoli – Sidermec)
  • Najboljši mladi kolesar: Michael Storer (Team Sunweb)

V galeriji spodaj je najprej nekaj starostnikov potem pa sledi Dirka po Sloveniji.

Photo by Spela Bokal

Leave A Comment