Blog Popotna fotografija Potovanja Travel Photography Travel with kids Zelenortski otoki
spela  

Zelenortski otoki – SANTO ANTAO

Santo Antao je najbolj zahodni otok in drugi največki otok Zelenortskih otokov ter največji iz skupine otokov Barlavento. To je tudi otok, ki je bližje Brazilski obali kot Portogalski… ja pravilno ste slišali. Otok je vulkanskega izvora in zelo gorat (najvišji vrh je Tope de Coroa 1979 m), ker izstopata dve visoki planoti in več strmih rečnih dolin. Južni del otoka ima poščavsko podnebje, medtem ko je severozahodni del polsušni. A trenutno vlada na Santo Antao veliko pomanjkanje vode, saj konkretnega deževja ni bilo že 3 leta. Otok je zaradi svoje razgibanosti priljubljen pri aktivnih turistih, sej ima začrtanih kar nekaj prelepih trekingov. Najbližji otok je Sao Vincente, s katerim je povezan preko trajektne linije 2x dnevno.

Raznolikost in odmaknjenost otoka Santo Antao je pritegnila tudi mojo pozornost in odločili smo se za daljši postanek. Glede na velikost smo na bookingu našli čudovito sobo z bazenom Cap Azul nekaj km iz glavnega mesta Porto Novo, ki je postala naš dom za naslednjih 5 dni.

Takoj po prihodu na otok Santo Antao smo vzeli zadnji razpoložljiv avto (Renault Duster) in raziskovanje se je lahko pričelo. 🙂

  • Nočitev preko booking.com – Cap Azul – najem za 6 noči z zajterkom – 240 €
  • Najem avtomobila Renault Duster – 50€ / dan.

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes