Blog Kambodža 2010 Potovanja
spela  

Templi Rolous in vasica ob jezeru Tonle Sap

Za zadni dan veljavnosti karte  sva si šla pogledati grupo templov Rolous cca 12 km iz Siam Reapa in tokrat naju je prevažal tuk tuk ala Kambodia, kateremu sva dala 10$ za celodnevno prevažanje sem ter tja (cca 60 km). Nama je to bil ustrezalo kot kolesarjenje, saj sva samo sedela, si ogledala 3 temple in nekaj malega poučila pri menihih. Nenazadnje smo naredili kar nekaj kilometrov in tudi midva sva prehodila kar lepo razdaljo, saj sva šla en krog manjšega hriba v bližini jezera Tonle Sap in se nenazadnje tudi povzpela nanj. Za povrhu vsega so imeli v vasi poroko, za katero priredijo veliko pojedino v pokritem šotoru, kjer ne manjka hrane in pijače. Res zgleda malce čuno, ko v vasi, kjer vodo črpajo s šterno, nimajo elektrike,… priredijo tako pojeino za povbljene, otroci in sovaščani pa le nemo opazujejo razkošje na dosegu rooke, pa tako deleč stran.

Ja tak je pač svet, za vse vedno ni dovolj. No midva sva si šla vasico ogledat predvsem zaradi neskončnih riževih pol v okolici, ki so resnično žive zelene barve in kar sevajo iz vse te umazanije,… Pogejte fotke i vedeli boste zakaj sva šla tja!

Jutri nameravava zapustiti Sima Reap in se bova podala na sever proti Tajski meji. Najprej bova poskusili poiskati in si deliti taxi do Anlong Venga in  potem do obmejnega mesteca Choam, kjer ima svoje počivališče general Pol Pot, kot ga ienujejo tukajšni prebivalci! Od tam nameravava naprej do drugega obmejnega mesteca v provinci Preah Vhear, kjer si bova ogledala tempel na pečini z enakim imenom Prasat Preah Vhear. To je trenutno zastavljen cilj in upam, da ga bova v 3-4 dneh tudi lahko izvedla, kajti ceste na tem obnčju so skoraj ne asfaltirane, določene prevozne le z motorjem, nekatere so v prenovi in naj bi bile gotove 2011, ….

Vi vseeno spremljajte blog, kajti mogoče se kje čudežno pojavi kak internet in napiševa kak stavek ali dva.

Leave A Comment