Blog Šport
spela  

Za uvod zmaga ACH volley-a

Uvodna zmaga v ligi prvakov na Poljskem je znak dobre pripravljenosti igralcev ACH-ja tudi v letošnji sezoni. Čeprav so po koncu lanske sezone ekipo zapustili trener Glenn Hoag, ki ga je zamenjal Igor Kolakovič, med igralci pa so odšli Alen Pajenk, Marcelo Barreto (srednji bloker), Oliver Venno (korektor), Veljko Petkovič (podajač),  in Jan Pokeršnik (sprejemalca) ter prišli Adam Simac in Milan Rasič (srednji bloker), Kay Van Dijk (korektor), Uroš Kolakovič (sprejemalec) ter Srbski reperezentančni podajač Vlado Petkovič. Dodobra spremenjena ekipa se je kot kaže odlično ujela in že melje svoje nasprotnike.

Z zmago 3:1 v gosteh nad JASTRZEBSKI WEGIEL, drugo uvrščeno ekipo lanske sezone na poljskem, so igralci ACH volleya napovedali trd boj do zadnje točke, brez popuščanja tudi v gosteh. Poljaki so bolje začeli praktično vsak set, a bili v končnicah premalo odločni, kar so naši s pridom izkoristili in zasluženo zmagali. To so prav gotovo zelo pomembne tri točke, ki bodo gotovo zelo pomembne pri preboju v naslednji krog tekmovanja lige prvakov.

Po zmagi je kapetan ekipe ACH volley Andrej Flajs za siol dejal: “Presenetili smo jih predvsem s svojo odločno igro. Imeli smo dober sprejem in dober izkoristek v napadu. V tretjem nizu so nam ušli in so ga zasluženo dobili, nato pa smo mi bili boljši v četrtem, predvsem po zaslugi kolektivne igre in dobre obrambe. Tri točke smo si povsem zaslužili. Vedeli smo, da če želimo dobiti posamezni niz, moramo biti vso tekmo zbrani. Zavedali smo se, da lahko Poljaki odigrajo odlično, kar so pokazali v določenih trenutkih tekme. Njihov padec v zbranosti smo znali izkoristiti v našo prid in potek tekme odločiti v našo korist. Mislim, da smo v prvem in drugem nizu pokazali zelo dobro igro. V tretjem nizu je prišlo do padca koncentracije, naredili smo nekaj osnovnih napak. Zadovoljni smo z igro na naši prvi tekmi, prepričan pa sem, da bomo našo igro še popravili. Zdaj nas čaka razprodana tekma v Stožicah proti Budvi, po kateri bo vse skupaj bolj jasno. Mislim, da je skupina zelo izenačena, vsak lahko premaga vsakega, kdo pa se bo uvrstil naprej, bo znano po novem letu.”

Druga tekma lige prvakov je v sredo 24.11.2010 ob 20.15 v dvorani Stožice proti BUDVANSKI RIVIJERI, kjer bo povsem polna dvorana (12.500 kart) razprodana. Prav gotovo bo vzdušje izjemno, saj veljajo domači navijači za zelo glasne in ustvarijo izjemno atmosfero, po kateri so slovele tekme zadnji 2 leti v dvorani Tivoli. Nedvomno, bo vzdušje tudi tokrat izjemno, zato vsi navijači v Stožice, tisti ki ste bili prepozni za karte pa pred male zaslone! 🙂

Spodaj je nekaj utrinkov iz preteklih sezon!

V skupini C so poleg slovenskega prvaka in poljskega podprvaka še grški prvak Olympiacos ter Budvanska rivijera, ki jo vodi selektor slovenske reprezentance Veselin Vuković. ACH se bo s Črnogorci prihodnjo sredo pomeril doma.

Skupina C
JASTRZEBSKI WEGIEL (POL) – ACH VOLLEY
1:3 (22, 21, -21, 26)

Leave A Comment