Blog Popotna fotografija Potovanja Travel Photography Travel with kids Zelenortski otoki
spela  

Zelenortski otoki – SANTO ANTAO – raziskovanje malih vasic

Ribeira da Cruz

Santo Antao je res velik otok, tokrat smo se podali na drugo stran do vasice Ribeira da Cruz na severozahodu. Tudi ta pot je bila spektakularna z izjemnimi pogledi na čudovito naravo, zelenimi dolinami in hribovitimi vasicami, ki si hrano pridelujejo na številnih terasah, le te so tokrat zaradi hudega pomanjkanja vode po večini prazne. Ena od teh čudovitih vasic na nasporotnem bregu je bila Alto Mira.

Vasica XOXO

Le nekaj kilometrov od bolj znanega obalnega mesta Ribeira Grande se nahaja vasica XOXO, ki zaradi svojega imena in dostopnosti privablja številne turiste. Seveda sva tudi midva z Urijem naredila svoj selfi pod tablo XOXO. 🙂

Svetilnik in obmorske vasice

Spodaj objavljam še nekaj fotografij iz naših raziskovan otoka, ki so nastala spotoma ob poti. Glede na to, da je otok slabo porasel, pa je njegova sestava na delih selo barvita, da o vasicah niti ne govorim. Barvaste hišice resnično poživijo temno pokrajino in zasijejo že od daleč.

Najbolj vzhodno točko otoka krasi tudi svetilnik Farol de Fontes Pereira de Melo, ki pa je tako na robu, da ga s fotoaparatom nisem dobila v celoti v objektiv. Svetilnik leži na rtu Ponta de Tumbo, 15 km od mesta Porto Novo.

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes