Blog Popotna fotografija Potovanja Travel Photography Travel with kids Zelenortski otoki
spela  

Zelenortski otoki – SANTO ANTAO – Paul valley

Tako kot na otoku Sao Vincente so tudi na otoku Santo Antao vse ceste tlakovane s kamenjem, ki je kar sinonim Zelenortskih otokov. Otok je velik, hribovit s številnimi zelenimi rečnimi dolinami. Tokrat smo se odpravili na raziskovanje ene najlepših in najbolj zelenih dolin pod imenom Paul Valley oz. Dolina Paul z obalnim mestom Paul, ki velja za najstarejše mesto na otoku. Preko mesta Porta Nova smo se podali po cesti v hrib do prelaza s kraterjem Cova de Paul.

Dolina Paul

Dolina Paul velja za eno najlepših, pravi tropski raj v primerjavi s preostalim delom otoka in velaj za enega lepših trekingov, ki se prične pri kraterju Cova de Paul na višini 1280 m. Pot je dobro označena in od izhodiščne točke počasi spusti vse do kraterja, ki je eden od bolj rodovitnih predelov. Preko kraterskega roba nasproti izhodiščne točke se vam odpre čudovit pogled v dolino Paul, saj se vidi celotna dolina vse do morja in mesta Paul. Spektakularen spust v dolino Paul vas vodi po ozki talkovani peš poti mimo bazenov (zajeti za vodo), ki so v vročih poletnih dneh prava osvežitev, tokrat ti bazeni žal niso polni, saj vlada hudo pomanjkanje vode. Celotna pot je dolga nekaj več kot 15 km.

Mi smo opravili zgolj del poti od kraterja Cova do razgledne točne na dolino Paul, potem pa smo se z avtom popeljali skozi borov gozd ter po slikoviti gorski cesti Delgadinho, ki kar jemlje dih ob prepadnih stenah na levi in desni strani. Dolino Paul smo raziskali z avtom, saj je cesta tlakovana skoraj do konca doline in tako spoznali čudovito zeleno dolino, ki je vredna ogleda.

Foto by Spela Bokal

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes