Blog Popotna fotografija Potovanja Travel Photography Travel with kids Zelenortski otoki
spela  

Zelenortski otoki – nazaj na SAL

Vsega lepega je enkrat konec in tako se je tudi nam potovanje bližalo koncu….

Iz otoka Santo Antao smo odšli s popoldanskim trajektom do otoka Sao Vincente, kjer smo imeli najeto sobo za eno noč, saj smo imeli naslednji dan zjutraj let nazaj na otok Sal.

Dva dni pred odhodom domov smo tako ponovno pristali na otoku Sal, kjer smo želeli pridobiti še nekaj barve ter se odpočiti…. pa seveda ni bilo vse tako. 🙂 Zadnje dva dni sonca nismo videli, prav tako so temperature ozračja komaj presegale 20 stopinj, kot običajno pa je bil ves čas prisoten veter. Če na Sao Vincentu in Antao komarjev praktično ni bilo, smo jih imeli tukaj za izvoz. Spanje je bilo tako skoraj nemogoče, saj je bil moteč komarjev zvok ves čas prisoten okoli glave. 🙁 Tekom dneva in noči je nastalo kar precej novih pack po stenah, a komarjev to ni motilo. Drugi dan sem tudi pri popoldanskem počitku Tima ves čas opazovala, pa je kljub temu imel v dveh dneh na glavi 23 pikov. Res se mi je smilil, čeprav ga ni nič srbelo, je izgledal kot da ima norice.

Pred odhodom domov smo se še nekajkrat sprehodili po obali in občudovali sinje modro barvo morja…. Tim je užival v obmetavanju z mivko, Lia pa je izvajala nekakšna “polomljena” kolesa in razne potke za peščene žogice. 🙂

Ob večerih pa smo se vedno sprehodili po promenadi oz. peš poti in si privoščili večerjo. Od našega prihoda na otok Sal je minilo slabe dva tedna in v tem času se je odprlo veliko število restavracij, trgovinic in agencij, kar je dober znak tako za domačine kot turiste, saj je precej boljše vzdušje, ter več ponudbe na vseh področjih.

Pred vrnitvijo domov smo morali opraviti še hitri antigenski Corona test, ki je bil pogoj za vrnitev v Italijo. Teste smo opravili na kliniki v središču mesta Santa Marija, cena za test je 30€ na osebo, na rezultate pa smo čakali skoraj 1 uro. Res se vidi, da se jim tukaj nikomur ne mudi in je njihov slogan res pravi “No Stress“.

Če sem bila v štartu, ko sem izvedela da se odpravljamo na Zelenortske otoke (Kapverdske otoke) malce skeptična, moram reči, da je bilo potovanje super, ravno prav razgibano, drugačno in kljub temu dovolj toplo. Otroka sta uživala, kar je pomembno, pa čeprav je bilo potrebno kar nekaj prilagoditev na Timov ritem in Liino šolo. Ob večerih smo bili vsi prijetno utrujeni, tako da sta male dva oba skupaj zaspala, nama pa je ostal čas za kozarček piva ali dva ob pregledu posnetih fotografij in video posnetkov.

Zelenortste otoke vsekakor priporočam vsem, mladim, družinicam in starejšim, vsem ki radu uživajo v narvi, raznolikosti in si želijo aktiven oddih. Srečno!! 🙂

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes