Zminec – München – Peking

Ob 2.00 h je zazvonila budilka, ko je bilo potrebno vstati in se odpraviti proti Münchnu. Občutek imam, da sem ravno zaprla oči….

Pot odhoda sva za 2 uri prestavila zaradi vremena in to je bila edina pravilna odločitev, saj je kmalu za predorom Karavanke začelo snežiti. Sneg se je krepil in padal vse močneje, zato je bila hitrost vožnje temu primerno prilagojena. V München smo tako prispeli nekaj čez 8h zjutraj in na parkingu P41 poleg letališča, nas je parking avtomat lepo pozdravil Welcome Uroš Krže. 🙂 Na letališče smo se zapeljali z brezplačnim avtobusom in počakali še 3 ure in skoraj zamudili boarding, ker smo malce pozabili na uro. Ne glede na to, da so nas že čakali z vkrcanjem, smo zaradi snežnega meteža, ki je zajel letališče v Münchnu potem v letalu čakali še 3 ure na dovoljenje za vzlet.

Ko smo se končno premaknili, vzleteli ter se dvignili nad snežni metež je bil let potem povsem miren in tudi minil je presenetljivo hitro, čeprav je trajal 10 ur. Prostora med sedeži je bilo dovolj tudi za Urijeve dolge noge in zastonj pestra izbira risank, igric in filmov je prišla prav vsem. Presenetljivo dobra je bila tudi hrana in vsa pijača. To je velika sprememba glede na zadnji let z Fly Dubaj-em, kjer je bilo vse za doplačilo, tudi slušalke, filmi,…

Prvi postanek smo imeli v Pekingu, kjer smo morali najprej urediti tranzitno vizo, potem pa poiskati menjalnico in kupiti karto za express podzemno železnico – ena vožnja 25 Yuanov (1 € = 7.7 Yuana), podzemna pa po 4 Yuane – Lia je imela brezplačno.

Delno jasno vreme z nekaj modrine na nebu, kar je redkost v Pekingu, a vse na račun mraza, ki je bil predvsem težava za Lio. Nešteto ograd, pregledov samo, da smo prišli do Trga Nebeškega miruTiananmen square ter mraz, nas je odvrnil od slikanja. Druga težava je bila še Lia, ki je zaspala in jo je bilo potrebno nositi. Prvih nekaj slik sva naredila tako za Maotovem mavzolejem, kjer sem slikala vrata v zunanje mesto, ki so izredno lepo pobarvana, vhoda v Prepovedano mesto pa tako nimamo, ker smo na trg prišli precej višje in druge opcije nismo imeli. Ko smo prečkali trg smo kmalu našli Starbucks, da se je Lia malce ogrela in prebudila, potem pa smo počasi nadaljevali ogled starega dela mesta in se sprehodili do parka, kjer stoji meni eden najlepših tempjlev, okrogli Tempel of Heaven.

Po ogledu smo se odpravili nazaj do letališča, saj se je zunaj že začela spuščati tema in temperatura se je še dodatno spustila.

Foto by Spela Bokal, video by Travel With Kids

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *