Blog Fotografiranje dogodkov Šport Športna fotografija
spela  

Zmagi na Beachmasterju končno slovenski

Včeraj se je na Ranici pri Ptujskem jezeru tako končalo tridnevno tekmovanje BeachMaster v odbojki na mivki in tokrat prvič s slavjem slovenske ženske dvojice Vodeb – Jakob.

Tretjeleto zapored smo gledali mednatodni ženski finale, bi lahko rekla in po dveh porazih sester Fabjan v letih 2009 proti Čehinjama Klocova – Slukova in lansko leto proti švedinjama Hansson – Nilsson, je tokrat ob odsotnosti sester preboj na vrh uspel aktualnima državnima prvakinjama Andreji Vodeb in Martini Jakob, ki sta premagali slovaško dvojico Lucio Michalovičovo in Lucio Čižmarovo. Slovakinji v letošnji sezoni redno nastopata na turnirjih Evropske odbojkarske zveze CEV, kjer sta doslej v Romuniji in na Cipru zabeležili visoki 4. in 5. mesto, a tokrat sta morali priznati premoč našima dekletoma z izidom 2:0 (21:17 in 21:14). Finale smo gledali v dežju, ki pa so ga bile dekleta že vajena, saj je bil stalnica skozi celoten turnir.

Dekleta so nekaj sto navijačev dodobra segrela, ko so na mivko stopili fantje in pregnali dež. Toktrat sta si že tretje finale priborila brata Pokeršnk – Danijel in Jan, na drugi strani mreže pa sta bila aktuali državni prvak Jernej Potočnik, tokrat prvič s soigralcem Danijelom Koncilja. Uigranost in konstantno dobra igra skozi celotni turnir je pripeljala brat Pokeršnik ponovno na vrh in po lanskem porazu v finalu proti Alenu Pajenku in Nejcu Zemljaku, sta ponovno usvojila zmago, ki pa sta si jo povsem zaslužila, saj sta resnično prikazala najbiljšo igro in čez celotnem turnir nista izgubila niti enega niza. Zaslužena zmaga, kar sta priznala tudi poraženca, ki pa sta do finala imela precej daljšo pot, saj sta jo začela v kvalifikacijah in iz tekme v tekmo igrala bolje, a vseeno morala priznati premoč z 2:0 (21:10 in 21:14).

Pri dekletih sta 3. mesto osvojili Marina Crnjac in Nina Kontrec, ki sta z 2:1 (23:21, 17:21 in 15:7) premagali eni od favoritinj turnirja, Jeleno Strel Kosmač in Jeleno Pešič. Tretje mesto sta si priigrala tudi Španca Manuel De Amo in German Lopez, ki sta bila prepričljivo, z 2:0 (21:14 in 21:14) boljša od Hrvatov Krešimirja Perića in Darka Nojića.

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes