Blog Družinski izlet Slovenija
spela  

Zlati Grič – koriščenje turističnih bonov

Namesto na morje smo se odpravili raziskovati Slovenijo in našli smo čudovit dvorec sredi vinogradov imenovan Zati Grič.  

Na Zlatem griču obdanem z vinogradi stoji Vinogradniški dvorec iz 15. stoletja v katerem stra na razpolago dva apartmajia (Vitica in Trta). Odlična lokacija, tik nad Slovenskimi Konjicami, pogled na hribovito Roglo in gričevnato področje v okolici dvorca ponujajo čudovite sprehode. Dvorec te s svojim izgledom, ohranjenostjo, opremo ter zgodovino vsekakor ne more pustiti ravnodušnega!

Apartma Trta je tako postaml naš dom za naslednje 3 noči. Čista, zelo dobro opremljena mini kuhinja in udobne postelje, za piko na i pa še penina dobrodošlice 🙂 Vse to vam ponuja namestitev v Wine Grower’s Mansion Zlati, katero smo koristili s turističnimi boni. No, nekaj pa nam jih je še ostalo za novo raziskovanje. 🙂

Drugi dan smo se odpravili na Roglo, ki je od dvorca oddaljena slabih 15 km, kjer smo se sprehodili po Poti nad krošnjami (25€ je družinska vstopnica), a nas je kmalu pregnal dež. Poletna nevihta je prihromela in komaj smo ji ušli. Ravno pravi čas smo prišli nazaj do dvorca Zlati grič, ki pa zaradi svoje avtentičnosti zelo slabo drži vodo. Težava so predvsem klasična dvokrilna okna, ki ne tesnijo in voda ob tako hudih nalivih hitro najde pot v notranjost.

Večerni sprehod v okolici dvorca je priljubljena točka domačinov, zaradi izjemne fotogeničnosti in enostavne dostopnosti pa tudi magnet za turiste.

Takoj pod dvorcem najdete tudi znano Vinsko klet Zlati Grič, kjer imajo vsi gostje Vinogradniškega dvorca 20% popusta.

Le nekaj kilometrov proč od Vinogradniškega dvorca vam priporočamo ogled privat živalskega vrta Mini ZOO Land, še posebaj, če se tu potepate z otroki. Živalski vrt sicer ni nevem kako velik, je pa želo smiselno opremljen in ima lepo število živali, tudi eksotine. Vstopnina za odraslo osebo je 7 €, za otroka pa 5€, imate pa možnost nakupa tudi hrane za živali po simbolični ceni 1€.

Za tiste, ki vam je pri srcu golf je takoj pod Dvorcem čudovito igrišče za golf, “ki zadovoljuje potrebe golfista začetnika kot tudi golfista na tekmovalnem nivoju” so zapisali na uradni strani Golf kluba Zlati Grič.

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes