Blog Družinski izlet Popotna fotografija Potovanja Travel Photography Zelenortski otoki
spela  

Zelenortski otoki – SANTO ANTAO – Ponta do Sol

Tokrat smo se po obalni cesti peljali na sever do mesteca Ponta do Sol-a, ki je oddaljen 20 km od Porta Nove in 4 km od Ribeira Grande. Malo mestece Punta do Sol velja za najsevernejše mesto na otoku Santo Antao, ki ima ob obali celo krajšo letališko stezo, ki pa kot kaže že nekaj časa ne obratuje, kot tudi velika večina restavracij in lokalov, ki so verjeto zaprti še zaradi Corone.

Glede na to, da mesto obdaja morje so njihov glavni vir ribe in ribiči so bili na delu tudi tokrat, čeprav je bilo zelo valovito. Za ribiče je pravi izziv že splavilo ribiškega čolna v vodo in iz nje ob vrnitvi nazaj v luko, saj je le ta majhna, obalni del pa skalnat, zato so izkušnje in sodelovanje skupnosti zelo pomembno.

Nam je bilo mesto Ponta do Sol izhodišče za krajši treking do vasice Fontainhas, ki velja za eno lepših barvitih vasic v eni od dolin ne daleč od morja. Čeprav se do vasice da zapeljati z avtomobilom, smo se podali peš, saj je cesta precej ozka, na dele tudi strma, s čudovitimi klifi. Po slabi uri hoje smo prišli do razgledne točke na vasico Fontainhas.

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes