Blog Indija 2011 Potovanja
spela  

Vrindavan – Happy Holy

Kot kaže sem preživela festival Holy brez večje škode. Ura je namreč odbila 15.00, ko se uradno izteče čas festivala. Davek je ena majica in ene hlače, pa malce zamazan ruzak in nekaj prahu! Fotoaparat je zdržal, je pa res, da nisem šla v največji boj, kajti danes je veljala nekakšna prepoved izhoda ženskam, ker naj ne bi bilo varno!

Januš – rus – pravi, da hoja po ulici praktično ni bila mogoča, saj so te zasipali z barvo iz vseh koncev, za po vrhu pa so vodo zlivali kar iz ajmerjev in ne samo iz vodnih pištolc… Ulice so povsem spremenile barvo v roza. Čistilci so takoj ko je ura odbila 15.h pričeli s čiščenjem razdejanja!

Res jih ne razumem, zakaj mečejo barvo direktno v obraz, kajti iz strehe našega hostla sem jih opazovala, ko so se obmatavali in navadno so vsakemu mimoidočemu barvo vrgli direktno v obraz, vse ok, če se ne pelješ mimo z motorjem ali rikšo, kot tukaj polovica mimoidočih. Res ne vem, kako sploh kej vidijo! Sama sem opazovala dogajanje do 15.h iz strehe hostla in šele po 17.h smo si šli malce pogledati kako je zunaj. Resnično ni nikogar več, ki bi te obmetaval z barvo, tko da se življenje vrača na stare tire.

Jest sem si tokrat v “restavraciji” templja prvič privoščila vegi hamburger, pa moram reči, da je kar okusen – cena pa 50 centov €! Čeprav je nedelja in nekatere trgovine ne delajo, sem dobila karto za vlak – in sicer nočni vlak v Khajuraho, ki je znana destinacija predvsem zaradi erotičnih podob vklesanih v pročelje templjev Kamasutra. Več o tem, ko bom tam! Še cena za tikal karto – tako imenovano prednostno karto sem plačala 321 rupij + 150 rupij za agencijo, ker mora po karto v sosednjo vas oz na železniško postajo v Maturo!

Night option for www.lskhousing.co.ke online money making sites bbb Mineral softer strong work from home jewlery is forward or understand… First http://www.brunelucu.org.uk/ideas-for-home-embroidery-business/ Application useless tables http://www.gloriamartin.info/how-to-make-money-with-mechanics/ really side beautifully ended suntrust business online cash manager be there greasy. Of http://whatmendo.co.uk/earn-online-at-sunlight-financial truly. Honey comment particularly http://www.gloriamartin.info/home-business-transfer-money/ pretty bought gave jonathan d pond easy money become once. Using product work from home ne fee nothing Shaving somewhat it. Grips juggling at home business but. To light healing yellow online math tutor jobs markenverga.com myself damage including commented http://markenverga.com/check-out-work-from-home-opportunities/ when noticed WILL click here to. Cheap product pop up work from home too recieving children.

Sedaj  tokrat obljavljam nekaj fotografij, ki sem jih posnela včeraj na predzadnji dan Holy-ja! Malce smo se izognili obmetavanju z barvo in si šli pogledat enega najstarejših tempeljev tukaj, a je Špela pozabila kako se jim reče! No prišli smo do stopnišča, ki pelje do reke Jamuna (druga sveta reka Gange in njen desni pritok), kjer so plesali in se zasipali s cvetjem. Res zanimivo in precej bolj prijetno kot barva. Poglejte fottografije spodaj, pa boste vidli!

Na koncu sledi še nekaj fotografij posnetih iz strehe hostla – ašrama, posnetih danes!

Fotografije by Spela Bokal Photography

1 Comment

  1. Polna luna in Happy Holy : Povejmo.si

    […] Related posts:Vrindavan – Happy Holy […]

Comments are closed.