Vietnam prihajamo :)

Prazniki pred novim letom so prišli še kako prav, da smo se vsaj malo pripravili na našo novo potovanje. Tokrat se odpravljamo v Vietnam, kjer sem bila že pred 15-imi leti in prav zanimivo bo videti spremembe, ki so se zgodili od tedaj.

Zakaj Vietnam? Preprosto, ker smo dobili izredno ugodno letalsko karto iz Munchna preko Air China za vsega 250 €/osebo s postankom v Peking-u. Katre so bile vezane na določene datume tako smo si izbrali termin od 4.1. do 28.1.2019.

Prvo, kar smo naredili je bila ureditev vize, saj jo potrebujemo in za pridobitev je več opcij. Mi smo izbrali najbolj enostavno – pridobitev garantnega pisma preko portala https://www.vietnam-visa.com/. Cena garantnega pisma, ki smo ga dobili v nekaj dneh je bila 17.25 $/osebo in velja za enojni vstop do 30 dni. Zanimivo je bilo to, da so na garantnem pismu napisani tudi podatki vseh tujcev, ki so v teh dneh zaprosili za garantno pismo in datumi njihovega prihoda v Vietnam. Ob prihodu na letališče je potrebno predložiti izpolnjene obrazce, ki jih dobiš poleg garantnega pisma na katerih morajo biti tudi fotografije ter dodatno plačilo 25 $/osebo. Druga opcija pridobitve vize pa je osebno, na veleposlaništvu na Dunaju, a za to rabiš čas….

Za potovanje v tujino si vedno uredimo tudi turistično zavarovanje in sicer letno za celo družino. Obstajajo 3-je različni paketi A, B in C ter cena od 17,27 € za otroka do 43,70 € za odrazlega. Pogoj je tudi, da mladoletni otrok vedno potuje s staršem ali polnoletno osebo, saj samostojnega zavarovanja ne morete skleniti.

Glede na to, da smo bili lani že na Šrilanki nismo več potrebovali ceplenja, saj velja Vietnam za varno državo, kjer so tudi malarijo že izkoreninili. Tako bomo s seboj vzeli povsem običajno lekatno s povdarkom na nekaj dodatnih pripravko za preprečevanje dehidracije in zbijanje vročine.

Dan pred odhodom smo si še uredili parkiranje na letališču v Munchen in sicer na P41 parkingu za 84 €. Rezervirali smo še prvi dve nočitvi v Hanoiu, saj bomo po dveh dneh na poti potrebovali najprej kakovosten spanec.

In tako smo pripravljeni na odhod. No ja, še kovčke pripravimo….. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *