V Tivoliju na pragu senzacije

p2124274-copy

Ob izjemnem vzdušju smo lahko včeraj v nabito polni dvorani Tivoli spremljali prvo tekmo osmine finala lige prvakova med domačim klubom AHC volley in aktualnim evropskim prvakom Zenitom iz Kazana. Verjetno bi bili naši prvaki pred začetkom srečanja zadovolni z izidom 3:2, po videnem in prikazanem na igrišču pa so nezadovolni zapustili dvorano.

Že po parih točkah je bilo jasno, da se blejski odbojkarji ne bodo predali favoriziranim Rusom. Ti so imeli nekaj privilegijov predvsem pri glavnem sodniku, ki je povzročil ne malo vroče krvi tako med igralci kot navijači, ki so znali glasno kaznovati vsako napačno potezu. Sporne sodniške poteze v zaključku prvega niza, so tako pripeljale Zenit do vodstva z 1:0. V nadaljevanju so naši prvaki pokazali, da so se zasluženo uvrstili v drugi krog lige prvakov in da z odlično igro pred domačimi gledalci lahko premagajo vsakega nasprotnika, ki ni 100% pripravljen. Rezultat potrpežljive, borbene in napadalne igre sta bila dobljena nasledna dva niza. V četrtem nizu pa je svojo moč in kakovost pokazal olimpiski prvak v moštvu Zenita Clayton Stenley in s svojim neubranljivim servisom naredil delni izid 7:0, kar je zadalo usodni udarec igralcem AHC-ja, ki so naslednja dva niza izgubili in prav tako tekmo z 2:3 (-28, 31, 19, -13, 10).

Vsi se zavedajo, da so imeli izjemno priložnost, ki jo žal niso izkoristili. V tem je tudi razlika velikih in malih klubov, kajti Zenit take priložnosti verjetno ne bi izpustil iz rok. Naši prvaki imajo novo priložnost že prihodnji teden, ko bo na vrsti povratna tekma v Kazanu(18.2.09), katera bo določila četrtfinalista lige prvakov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *