Blog Potovanja Šrilanka 2017 Travel with kids
spela  

Vlak več kot le prevozno sredstvo po Šrilanki

Osrednji del ŠriLanke je hribovit in posejan s čajnimi plantažami. Vlak se počasi vzpenja in spušča, puha čez čudovito zeleno naravo, kjer v daljavi lahko opazujete slapove ter obiralke med obiranjem čaja.

Stara parna lokumotiva se počasi vzpenja in radovedni turisti se ves čas sprehajajo od vrat do sedeža, saj je to zagotovo eden najlepših predelov sveta in to bi radi vsi dokumentirali. Ogromno selfi fotografij na tak in drugačen način nastane na tej poti in vseekakor vam je lahko žal, če se tu ne podate z vlakom. Ker je vlak precej počasem mnogi turisti sedijo na vratih, ali visijo skozi okna in poskušajo posneti top fotografije čarobne pokrajine. Seveda sem tud sama poskušale vse mogoče, da sem prišla do nekaterih fotografij mojih dveh popotnikov, med tem ko se je najina mala princeska zabavala z opazovanjem okolice. Radovedno je opazovala svet, ki se je okoli nje hitro spreminjal in nama postavljala vsemogoča prašanja, ki je na koncu vedno sledilo še vprašanje”Zakaj?”. 🙂

Če se odpravljate v hribovsko mesetece Nuwara Eliya, izstopite na postaji v Nanu Oya in se naprej odpravite z busom ali taksijem. Mestece leži na nadmorski višini 1.868 m je predvsem znano po tržnici, kjer si v različnih obdobjih lahko kupite marsikatero znamko po precej ugodnejši ceni kot doma.

Ella je drugo gorsko mestece, ki je tudi precej bolj turistično od vseh ostalih do sedaj, z osrednjo ulico z lokali, restavracijami in trgovinami. V Ello pridete direktno z vlakom, ki ima postajo nad mestecem. Res luštno mestece obdano s plantažami in hribi, ki so dokaj enostavno dostopni. To je kraj, katerega pravgotovo tudi priporočam vsem, ki se odpravljate na Sri Lanko.

Film by Uri – Fotografije by Spela Bokal Photography

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes