Blog Potovanja
spela  

Križarka Voyage of the Seas

V Kopersko pristanišče je ponovno pripljula tretja največja križarska ladja na svetu Vozage of the Seas, ki na svojem krovu lahko polje kar 3363 potnikov. Več o križarki lahko preberete v članku na siolu – Luksuz na morski gladini, kjer je podrobno predstavljena.

Res je velika ter mogočna!  Kako je velika pove tudi to, da sem jo sama opazila iz Ankarana iz kjer so tudi zadnje fotografije. V Koper je priplula dopladan in je v večernih urah odplula proti drugi postojanki na njeni poti Ravenne, od tam v Bari in v Dubrovnik, kjer se obrne in po celodnevni plovbi prispe nazaj na izhodišče v Benetke 8 dan. Na tej relaciji bo plula vse do 15. 0ktobra 2011, kar pomeni, da jo bomo tekom poletja lahko občudovali vsako nedeljo! Cena zgoraj umenjenega križarjenja pa se prične tam nekje pri 400 € na osebo za notranjo kabino in preseže 1000 € za najbolj luksuzne željne potnike.

Njeno velikost sem občudovala tudi od blizu, kjer sem imela kar nekaj težav, da sem jo lahko fotografirala v celoti. Kako je videti, pa si lahko pogledate spodaj. Seveda me je zanimalo, kaj lahko ponudimo petičnim gostom, v teh nekaj urah, kolikor je križarka zasidrana v naših vodah. Ponudba vsaj na stojnici je malce skromna, a vseeno lahko dobijo nekaj malega naše prelepe Slovenije. Gosteje si lahko izberejo tudi ogled Kobilarne Lipica, Sečoveljskih solin in morda še kaj.

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes