Blog Potovanja Šrilanka 2017 travel Travel with kids
spela  

Udawalawe – Šrilanka

Iz Elle smo dobili direkten prevoz s taksijem oz avto s šoferjem do mesteva Uda Walawe, ki je izhodišče za ogled Nacionalnega parka Uda Walawe, kateri slovi po velikem številu slonov.

Ravno ko smo prispeli na avtobusno postajo, je do nas pristopil prijazen možakar in nam ponudil prevoz za polovično ceno 3000 LRK do mesta UdaWalawe, saj je pripeljal tuje turiste za polno ceno iz obale v hribovit osrednji predel Šrilanke. Hitro smo se odločili za ponujen prevoz, saj bi z javnim prevozom morali zamenjati 2-4 avtobuse. Dobre 2-uri zmerne vožnje smo potrebovali do naše naslednje postojanke v Greenwood Udawalawa Safari Resort-u, kjer smo imeli rezervirano nočitev preko bookinga.

Ko smo prispeli v Safari resort smo dobili prijetno ohlajen sok dobrodošlice, ki je bil v vročini in vlagi še kako dobrodošel. Najina mala princeska se je počasi pričela prebujati, saj je kmalu po odhodu iz Elle zadremala. Posestvo Safari resorta Greenwood Udawalawa je bilo povsem ograjeno, saj je mejilo na NP Uda Walawe in ob našem prihodu smo lahko cca 100 mestov proč opazovali hranjenje odraslega slona. Po prvem nalivu smo se odpravili v bljižno sirotišnicoElephant Transit Home“, kjer je bilo v našem obisku okoli 30 slonov. Tovrstna sirotiščnica je namenjena predvsem sirotam in poškodovanim slonom, katere če je le mogoče vrnejo v naravo, če pa to ne gre potem postane to njihov dom. S simbolno vztopnino 500 LKR se slonom zagotavlja hrano in omogoča preživetje. Poleg sirotišnice je tudi manjši muzej. Sirotišnica je odprta tekom dneva ob 11.h in 15.h poopoldan pa hranijo slone, sicer se te nemoreno gibljejo v svojem ograjenem ozemlju. Ko smo se vračali nazaj do Greenwood Udawalawe Safari Resorta, ki je od sirotišnice oddaljen 1-1,5 km, je počasi začelo deževati, mi pa smo imeli le eno marelo. Počai smo se premikal proti našemu prenočišču, ko je mimo pripeljal Tuk Tuk in nas vse brezplačno peljal do naše nastanitve.

Noč je bila precej razburljiva, saj se je Lia zbudila in jokala, da jo boli uho, kar je verjetno bila posledica prepiha v avtomobilu. Poleg joka so nas zaradi luči v sobi pričeli napadati nočni žužši, s katerimi si nismo želeli deliti prostora. Vse brisače so tako pristale na tleh pri vratih, da smo preprečili vse možne prehode v sobo. Na srečo nam je uspelo zaspati, a je budilka že navsezgodaj zvonila, ko je bila zunaj še trda tema.

Ob 5.20 h nas je pred resortom čakal jeep za ogled Udawalawe Nacionalni Park kateri je oddaljen cca 15 km mogoče nekaj dlje. Že na poti do praka smo zagledali prvega slano, ki se je pasel ob jezeru. Par svoja vrata odpre ob 6.h in na ogled se je podalo med 15 in 20 Jeepov, kateri imajo možnost prevažanja 6 do 8 oseb. Cena za park je bila 3000 LKR ter avto 1500 LKR/osebo. V prvih pol ure smo opazovali le pave, kis so se šopirili po parku, kasneje pa smo opazili in se zapeljali povsem do slonov in slonjih družin z maldiči. Mladički so bili res lepi, z dolgimi rilčki. 🙂 Poleg smonov smo v parku videli še vodne bivole, krokodila, opice, številne ptiče in varane.

V resort smo se vrnili okoli 12.30h, pojedli zajterk in se skupaj s še dvema paroma podali na avtobus prosi obali. Tangalla prihajamo. Na obalnem delu naj ne bi bilo več dežja, saj se je monsun že premaknil proti osrednjem in severnemdelu države.

 

[FinalTilesGallery id=’46’]

 

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes