Triglav tek – Brdo

Že ob 7.15h zjutraj smo bili dogoovrjeni s snemalcem in še dvema fotografoma na obrobju Ljubljane, da se odpeljemo na posestvo Brdo pri Kranju, kjer je potekal drugi Triglav Tek. Baje je bilo prijavljeno in je tudi teklo preko tisoč rekreativnih tekačev in tekačic.

Megla se je ravno začela dvigati, ko smo se odpeljali iz Ljubljane in že po nekaj kilometrih proti gorenjski je posijalo sonce. V daljavi so se pokazali vrhovi gora, medtem, ko so bile meglice le nekaj metrov nad tlemi. Res lep pogled, na naravo okoli nas. Sveže jutro je bilo, a sonce je napovedovalo toplejše popoldanske ure in res se je hitro segrelo, prav tako pa tudi tekači, ki so se počasi pričeli prihajati na prizorišče.

Celoten dogodek je bil super organiziran. Prvi tek je bil nekako uvodni, ogrevalni družinski tek na 3,3 km, sledil je štart teka na 10 in 21 km, za konec pa so se na progo podali še najmlajši na otroški tek Kuža Pazi. Zabavno dopoldne se je hitro prevesilo v popoldan. Tekačem, so na ogrevanju in štartu pomagali znani slovenski vrhunski športniki, kot so Ivo Daneu – legenda košarke, Jakov Fak – biatlonec, Teja Gregorin – biatlonka, Žan Košir – deskar na snegu, David Kadunc – Avi – Gorski tekač, maratonec, ultramaratonec, Dušan Mravlje – ultramaratonec in še nekateri mladi upi slovenjskega športa.

Več informacij glede teka si lahko pogledate na uradni spletni strani Triglav teka, več fotografij pa na moji facebook strani Spela Bokal Photography.

zp8497586rq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *