Tacen Extreme 2011

V soboto in nedeljo so se po Savskih brzicah polnih vode podili kajakaši na dogodku Tacen Extreme 2011. Ja, že ime nam pove, da ni šlo za običajno tekmo v slalomu, ampak za kajak rodeo, kros ter “big air” tekmovanje.

Za vse nepoznavalce te vrste kajaka, naj povem, da je kajak rodeo (freestyle kayak) uradna disciplina mednarodne kajakaške zveze, kjer si tekmovalec izbere “rolo” ali val, na katerem mora v določenem času pokazati čim več trikov. Kajak kros je ena najbolj zanimivih oblik tega tekmovanja, saj starta več tekmovalcev hkrati, zmaga pa tisti, ki se prvi pride casino online do cilja, medtem pa mora okoli določenih ovir, se dotakniti izobešenih številk, kar ne malokrat privede do prerivanja, prevračanja,… Big air je tekmovanje v skakanju v vodo s kajaki iz umetne skakalnice, ki so jo postavili kar na tribuni tacenske proge. Zmaga tisti, ki s svojim trikom med letom po zraku najbolj impresionira sodnike in občinstvo.

Resnično je bilo vse zelo free, kajti organizacija ni bila na ravni običajnih Tacenskih tekem,… tako smo bili nakjučni gledalci precej prepuščeni sami sebi. Z nekaj ustrajnosti sem videla tako nekaj krosa in ne nazadnje tudi nekaj skokov v big airu!