Blog Filipini 2019 Popotna fotografija Potovanja Travel with kids
spela  

S trajektom iz Cebuja (Oslob) na otok Panglao

Iz Osloba smo imeli trajek Apekoptravel do otoka Panglao, ki naj bi odrinil ob 11.00h, a je zaradi spleta okoliščin trajet prišel šele ob 15.h. Izkoristili smo lepo vreme za kopanje, a je kmalu prišla nevihta, ki nas je pregnala pod streho. Nabralo se je kar nekaj turistov, ki so imeli rezervacijo trajekta kot mi in po dobrih 3-h urah čakanja, smo res zagledali belo piko na obzorju.  Do trajekta nas je zapeljal manjši čolniček, saj je voda prenizka in trenutno še ni pomola za privez katamarana.

Med vkrcanjem na katamaran nam je domačin prinesel eno od velikih morskih zvezd in jo dal Lii, naši morski deklici. Trajekt je od Oslaba do Pangalao plaže Momo vozil slabi 2 uri, ki smo jih izkoristili za počitek. Med vožnjo smo videli tudi leteče ribe, ki so skakale iz vode in leteli nekje do 100 m.

Iz plaže Momo smo do sobe rabili cca 20 min vožnje – za 400 ₱, saj  smo bili sami, vsi ostali turisti so šli do ene najbolj znanih plaž na otoku Alonha beach za 100₱/osebo. Mi smo si sobo rezervirali malce odmaknjeno od vsega odgajanja zato smo potrebovali motor, ki smo ga takoj tudi prevzeli. Nova nastanitev, ki smo jo rezervirali dan prej preko Bookinga.com Jkems Homes Panglao je na mirni lokaciji in postala je naš dom naslednjih 6 dni.

Lakota nas je hitro pregnala iz sobe, zato smo se zapeljali do plaže Alona, ki je oddaljena dobrih 10 minut vožnje z motorjem. Prav gotovo je to eno najbolj turističnih točk na otoku, kjer poleg restavracij trgovin srečuješ tudi mnoge ponudnike turističnih storitev in kmalu smo rezervirali izlet z ladijco za naslednji dan, potem pa si privoščili sprehod po plaži ter večerjo.

 

INFO:
Trajekt  Cebu/Oslob ->Panglao /Momo Beach 900₱/osebo
Prenočišče Jkems Homes Panglao – nočitev z zajtrkom 54€ za 3 dni
Motor 600₱/za 24 ur
Izlet z ladijco – ogled jate delfinov, snorklanje z morskimi želvami, razismovanje koralnega grebena ob otoku Balicasag ter si odledali peščeni jezik na Virgin Islands-u, ki nastane šele ko je spusti oseka. Cena izleta 1000 ₱/osebo, Lia 200 ₱.

Foto by Spela Bokal, video by Travel With Kids

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes