SLOKA 2013

Tacen je bil pretekli vikend po letu premora ponovno prizorišče tekme svetovnega pokala v kajaku in kanuju za slalomiste na divjih vodah, Sloka 2013.

Lepo število gledalcev se je zbralo na finalnih vožnjah v soboto, ko sem bila tudi sama v Tacnu, saj je bila sobota nekako vrhunec tudi za domače spustaše.

Prvi finale je bil  na sporedu C1 moški, kjer sta za slovenijo veslala Anže Berčič in Benjamin Savšek. Prvi od naših se je na progo podal Anže Berčič in po odlično odpeljani vožnji v cil priveljal na prvo mesto, li pa je obdržal do konca. To je za Anžeta druga zaporedna zmaga v svetovnem pokalu in tako je prevzel vodstvo tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Benjamin Savšek je štartal zadnji od finalistov, a se mu je sanska vošnja podrila đe v drugih vratcih in tako je bilo upanja zanj konec.

Pet minut za prvim finalom je sledilo finale K1 možki, kjer sta veslala Peter Kauzer in Simon Brus. Tokrat je na progo prvi zapelaj Simon Brus, ki si je tokrat prvič privesljal finalni nastop, a se mu ni povsem posrečil. Kasneje je štartal Peter Kauzer, ki je bil očitno zelo dobro zbran in izjemno hiter, saj je tekmece ugnal za več kot 3 sekunde. Skoraj sanska vožnja, ki bi jo lahko še malce nadgradiv, je dejal Peter v cilju. Tokratna Tacenska zmaga je prva po dveh sušnih letih in to je dober pokazatel za prihajajoče tekme.

Odlični nastopi naših tekmovalcev se niso končali v soboto, saj so nedeljo kolajno osvojili tudi Eva Trčelj s tretjim mestom in prav tako tretja sta bila  Sašo Taljat in Luka Božič!

Čestitke vsem!

Več fotografij si lahko pogledate na facebbok strani Spela Bokal photography in seveda pred ogledom kliknite Všeč mi je pod naslovom Svetovni pokal kajak kanu slalom SLOKA 2013

zp8497586rq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *