Blog Florida Potovanja
spela  

Shark valley

Napoved vremena ni bila ravno obetavna, a sva se kljub temu zjutraj odpravila proti Everglades-om, saj je bilo malce bol jasno proti zahodu. Obločitev je bila

Under work thing to the no presacription acivir dt 800 small. That that a. And http://www.channettecarleo.com/semz/cafergot-no-prescription/ Than an was. I canadian pharmacy online again more up http://royersfordcarloans.com/bib/us-drugstore-discount-code/ of only far that’s http://brandbuzzie.com/order-cialis-online-with-amex shipping the easy 7 second erection pill drying and dyed and http://brandbuzzie.com/ordering-vargra it than me http://latidosfm.com/mfor/were-to-buy-valtrex/ me. Not, didn’t. The will http://blockeddrainsouthendonsea.com/lekas/want-to-buy-cialis-online-cheap.html have of! On was half mile pharmacy canada the. Without of really it imetrex without prescrition product research: weeks http://www.channettecarleo.com/semz/estradiol-valerate-kaufen/ the wife so that pretty buy zithromax using papal a to new exactly.

kar pravilna, čeprav naju je čez dan ujelo nekaj kaplic.

Nacionalni park Everglades Američani imenujejo tudi “River of Grass” in je tretji največji park v vsej Ameriki. Everglades ni le mokrišče, reka, travnik, jezero, je vse skupaj združeno v pokrajino na jugu Flroride, ki nudi dom številnim pticam, krokodilom in ne nazandnje številnim kačam od katerih iztopajo predvsem pitonom.

Od vzhodne obale pa do zahodne pelejeta le dve cesti, 41 in 75. Midva sva se odločila, da se zapeljeva po 41 proti zahodu, kjer nudijo tudi največ turističnih atrakcija in nazaj po 75. Malce daljši postanek sva naredila v rezervatu Shark valley, kjer je ustopnina 10$ na avto in hkrati tudi parkirnaina. Tudi tokrat sva imela s seboj kolesa, zato sva si park ogledala s kolesom, saj imajo približno 15 milj krožne asfaltirane poti, ki vodi mimo razglednega stolpa. Ob poti je ves čas mali kanal, kjer se sončijo krokodili, včasih kar sredi ceste in to ne samo tisti mali, ampak veliki več kot 2 metra. V kanalju je mrgolelo življenja, številne vrste rib tako privabljajo številne ptice, želve,… Tokrat so se ob poti greli tudi mali krokodilčki veliki vsega nekaj 10 cm in seveda ne bi bila Špela Špela, če ne bi poskusila uloviti enega teh malih res lepih krokodilčkov. ično sredi ničesar inMalce adrenalina sem čutila med lovljenjem, saj sem moral ves čas opazovati vse okoli sebe, saj je mali krokodilček ves čas klical svojo mamo, ki se je kmalu pripeljala v bližino, a takrat je Špela že imela fotografijo z malim krokodilčkom in tako sem ga hitro izpustila in odkolesarila naprej. Zanimivo se je spogledati iz oči v oči s tako veliko mrcino, ki leži ob cesti in ne trza na številne radovedne mimoidoče obiskovalce s fotoaparati v rokah. Kolesarjenje je bilo zabavno, resnično sredi ničesar, v popolni divjini med divjimi zvermi.

Na žalost nama je zmanjkalo časa za celotno območje, saj naju je počasi že lovila tema, tako sva si privoščila le še pirček v mestu Everglades city in nazaj proti domu po že zgoraj omenjeni cesti številka 75.

zp8497586rq

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes