Puskar

Danes smo se po nekaj dneh spet malce naspali, saj smo odrinili iz Amberja šele okoli 11.h. Šofer nam je takoj povedal novico, da je slon, ki nosi turiste do vhoda v palačo Amber do smrti pohodu nekega nespretnega tujega turista. Pod palaču Amber čaka cca 50 slonov, da ponesejo turista do vhoda in po tem dogodku, so vse slone poslali domov in prepovedali uporabo slonov. Mi smo se mimo palače peljali nekaj čez 11.h pa so se sloni že vračali na svoje delovno mesto, verjetno je policija že zapustila prizorišče.
Puškar je oddaljen dobre 3 ure vožnje z avtom, a zadnjih 40 km je vožnja precej adrenalinska, ker cesto šele gradijo, med tek ko je do tja ves čas tripacovnica v obe strani. Ogromni tovornjaki 3x večji kot pri nas tovorijo robo po vsej Indiji in ko ti pripelje nasproti ti drugega enostavno ne ostane kot da se po čim hitrejšem postopku odstraniš iz ceste. Takih srečanj smo danes imeli kar nekaj, a hitrost ni velika, tako da smo imeli vedno čas in se odmaknili, ter dali prednost močnejšemu.
Puškar je prijetno majhno mestece polno trgovinic, turistov kar precej in vzdušje vsaj meni precej boljše kot drugod. Znan je predvsem po edinem Brahma templju v Indiji in neštetimi stopnišči, ki vodijo do umetnega jezera. Ulice okoli jezera so vse en market od spominkov in tekstila do turističnih agencij, hotelov, restavracij,… Stvari so res lepe in kar težko se zadržujem, da ne bi kaj kupila, kajti cene tu so precej nižje kot drugod. Na ulici pa smo srečali še Kristino, ki sem jo spoznala teden dni pred potovanjem! Soba ni ravno nekaj posebnega, a bomo preživeli, mogoče celo podaljšamo za en dan, če bo mogoče! Temperature se počasi dvigajo in tekom dneva že lahko nosim kratke hlače in majico, ko sonce zaide pa se hitro shladi in potrebuješ dolge rokave!