Blog Filipini 2019 Popotna fotografija Potovanja Travel with kids
spela  

Port Barton – Palawan

Iz Puerto Princese smo se drugi dan naše poti podali najprej v vasico Port Barton, oddaljeno 160 km, za kar smo potrebovali 4,5 ur in plačali 500 pesosov/osebi (tudi za Lio). Turisti večinoma potujejo s kombiji ali tako imenovanimi vani, ki so udobnejši in hitrejši od avtobusa, vedno pa je na poti vsaj en postanek za malico.

Ceste so dobro urejene in do konec leta 2020 naj bi bila cesta do El Nida, ki je najbolj obiskana točka na Palawanu, dvopasovna v obe smeri. Na nekaterih delih je že, a jim težave  povzročajo mostovi, zaradi vročine pa je cesta narejena iz betonskih blokov in so predeli, kjer manjka le en del, zato je potrebno biti zelo previden.

Port Barton je malo večja obmorska vasica, ki stoji ob čudovitem zalivu, polnem kokostovih palem in manjših lokalov. Do vasice vas pripeljejo s kombijem po ovinkasti poti, naprej pa vodi makedamska blatna pot. Vasica je precej odmakanjena in ima zelo salba telefonski signal kaj šele internet. 🙂

Mi smo si našli mali sobico v pravličnih hiškah, ki je na srečo imela klimo, saj so bile temperature krepko preko 30 stopinji in ponoči prav takako preko 25 stopinj. Vreme je bilo zelo spremenljivo, saj je vsaj 2x dnevno deževalo, čeprav samo nekaj minut, vlaga ni bila tako visoka. Mi smo prvi dan poiskali Lovley, ki mi jo je priporočila kolegica, saj ima turistično agencijo Eldorado Experience in premočišča po ugodni ceni El Dorado Sunset Resort  in se takoj ujeli ter rezervirali izlet z ladico do bljižnih otočkov za naslednji dan in dan kasneje izlet z motorjem v Sav Vincente.

Prvi dan v Port Bartonu smo tako preživeli v raziskovanju okolice, kopanju v zalivu in skokom do bele plaže 15 minut vožnje proč.

INFO:
Prenočišče sva rezervirala preko Bookinga Unodus tourist inn, cena 3.298 ₱ za 2 noči = 60 eurov
3 dan v Port Bartonu smo prespali v Pisces Garden Tourist Inn, cena 1.800 ₱ za 1 noči = 32 eurov
Hrana – večerj  je okoli 200-400 ₱ = 4-8 eurov na obrok, pivo happy our 2 za ceno 1 – 50-60 ₱ = 1,1 euro, mango shake 120₱ = 2 erura

Foto by Spela Bokal, vlog by Travel With Kids

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes