Blog Filipini 2019 Potovanja
spela  

Ponovno na poti – Filipini prihajamo

Dober teden je že odkar smo odšli od doma na novo potovanje letos, tokrat smo izbrali Filipine. Ponovno smo izbrali Azijo, saj je meni osebno med varnejšimi celinami, kjer so prijazni ljudje in dobra hrana. 🙂

Let smo tako kot lani imeli iz Munchna, do koder smo se odpeljali z avtom in le tega pustili na enem od zunanjih parkingov, ki je precej ugodnejši kot parking znotraj letališča za daljše postanke P41. Malce smo čudno pogledali, ko smo prišli do parkinga, saj ga vodijo ljudje, ki so v nemčijo prišli v upanju, da je to obljubljena dežela.

Prvi in drugi let iz Munchna preko Kuwaita do Manile je minil brez težav. Prav tako lahko pohvalim letalskega prevoznika Kuwait air, saj je bila dobra hrana in velike porcije, tako da smo si lahko naredili nekaj rezerve za prve dni prihoda na Filipine.

Ker smo se odločili, da tokrat ne gremo v Manilo, ampak takoj naprej na Palawan, je sledil še en let. Najprej smo zamenjali denar, kjer je baje na letališču najboljši menjalni tečaj – 1€ = 56.30 pesosov. Potem smo morali zamenjati terminal, kamor vozijo brezplačni busi, a le eden na uro, zato smo morali vzeli taksi GRAB in v 5-ih minutah prispeli do terminala 3 za notranje lete (160+50 pesosov) in pot smo takoj nadaljevali. Večerne nevihte na Palawanu so v tem času kar običajne, a tokrat je bila prehuda, da bi pristali v prvem poskusu, zato smo zaokrožili in 15 minut kasneje varno pristali, kjer nas je pobral Aram – Marivorčan, ki sem ga spoznala perd skoraj 10-imi leti v Kambodži.

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes