Blog Družinska fotografija Družinski izlet Slovenija
spela  

POKLJUKA – Oddih pred šolo

Zadnji dnevi pred šolo so bili vedno precej pestri, tokrat pa smo jih izkoristili in napolnili baterije na 100%. 3 dni oddiha v TNP-ju na Pokljuki, druženje s prijatelji in uživanje v neokrnjeni naravi. Pokljuka ima svoj čar, ki me popelje v moje otroške dni, ko smo namesto na morje s starši hodili po naših vršacih in bivali v eni od tamkajšnih brunaric.

Dobrih 30 let kasneje smo ponovno najeli eno od brunaric, tokrat veliko brunarico Chalet Pokljuka, ki ima res odlično lokacijo cca 500 metrov nad Šport Hotelom in opremo, kot si jo lahko le želiš. Brunarica ima 14 ležišč, dve kopalnici, savno, popolno opremljeno kuhinojo, kamin in velik skupni prostor z veliko mizo, kavčem in LCD-jem. Zunaj pa prijeten prostor z mizo na terasi in zunanjim kuriščem. Mi smo jo dodobra izkoristili in napolnili postelje in naše trebuščke. 🙂

Prvi dan smo izkoristili lepo toplo vreme in je iz Rudnega polja podali na Blejsko kočo na Lipnici. Lahka označena pot je bila ravno pravšnja za vse naše pohodnike, tudi najmlajše. Na vrhu ob koči nas je pozdravila osliček in kozice, ki so bile še posebaj zanimive za naše otročiče. 🙂 Žal se je ravno ob našem prihodu do koče na bližnjem hribu pomoč potreboval eden od planincev, po katerega je prišel policijski helihopter.

Ob prvih sončnih žarkih so veverice zunaj že iskale hrano in skakale po ograji okoli brunarice. V spominu iz mladosti so mi ostale krave, ki so se takrat sprehajale vse povsod, no tokat je to drugače. Krave, a jih je precej manj in še te so v ogradah okoli planšarije, ki je stalno naseljena.

Drugi dan nam vreme ni bilo več tako naklonjeno, a smo kljub temu odšli na planino Zajamniki, ki je znana po promenadi planinskih kočah ali planšarskih brunaricah. Ob našem obisku sta bili odprti le dve brunarici, kjer smo lahko dobili kislo mleko in domač sir ter skuto.

Glede na to da ima brunarica na razpolago tudi korišče Gorenc smo ga v popoldanskih urah sprobali in si spekli kosilo – hrenovke na palčki, kruh in solata. 🙂

Pred odhodom domov smo naredili še nekaj postojan in nastalo je nekaj luštnih fotografij.

INFO:

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes