Ohranimo gozdičke – gibanje za amnestijo poraščenosti

Bilo je na začetku poletja, ko so me kontaktirale dekleta iz gibanja za amnestijo poraščenosti, ki imajo svojo spletno stran in bo želele imeti fotografije. Seveda sem si pogledala spletno stran gibanja Ohranimo gozdičke, ki je bilo osnovano leta 2012, in je zraslo na kritični misli, alternativnih idejah in pogumnih premikih v glavah mladih intelektualk.
best antivirus software 2013

Z gozdički so seveda mišljeni mični trikotniki poraščenosti ženskega mednožja (in seveda vseh drugih delov ženskega telesa).

Na spletni strani lahko preberemo….

“Zgodovinski pregled jasno pokaže, da se modni trendi, ki upravljajo s poraščenostjo človeškega telesa, redno spreminjajo. Zdaj je modno depilirano, kmalu potem pa je spet vseeno, kaj od kod srši. Še v času naših babic se običajna dekleta niso brila (moški pa so si puščali brke). Zdaj je modna neporaščenost, ki strogo velja za ženske, vse bolj pa se vpenja tudi v življenje moških. Pojem lepote je zelo spremenljiv, in sploh ne tako relativen, kot se zdi na prvi pogled. Z njim upravlja moda, katere vodilo je proizvodnja, slednja pa temelji na potrošništvu. Zato je potrebna določena mera kritičnosti. Se brijem res, ker je to grdo? Se brijem zato, ker so dlake nehigienične? Se brijem zaradi sebe?”

Kakšen odgovor na zgornja vprašanja bi podali vi! Ne ali Da!

Realno lahko rečem, da je za trenutno dano situacijo (ne)poraščenosti pri veliki večini žensk kriv marketing kozmetične industrije, mediji in modni trendi. Če pa malo pomislimo, je poraščenost pri ženskah skoraj (ne)dopustna in nehigienična, med tem ko je pri moških povsem normalna. Se vam zdi to pravilno!

Več o poraščenosti in zanimivosti na to temo si lahko pogledate in preberete na spletni strani Ohranimo gozdičke, kjer lahko tudi izpomnite anketo in napišete svoje mnenje!

Spodaj pa prilagam nekaj fotografij, ki so nastrale to poletje, čeprav je nkaj malce retro spremenjenih, da nas povrnejo v čase naših babic, ko je bila poraščenost povsem normalna tudi pri ženskah!

zp8497586rq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *