Odbojaka na mivki – Hrvaški DP

Včeraj v popoldanskih urah so se pričele kvalifikacije za prvi turnir hrvaškega državnega prvenstva v Prelogu.

Poleg hrvatov sta na turnir prispeli tudi dve slovenski dvojki in sicer Uroš Krže, ki je tokrat zaradi študijskih obveznosti Davida Čuka, z lanskim soigralcem Iztokom Novakom in letošnja dvojka Daniel Pokeršnik – Jure Peter Bedrač, ki staveljala za favorita. Zaradi odpovedi ene dvojke se je za 6 prostih mest, ki so vodila na turnir borilo 6 ekip. Prva tekma mojega tima Krže – Novak je bila povsem slovenska, saj sta jima nasproti stala Pokeršnik in Bedrač. Dobobra igra na strani Kržeta in Novaka bi z malce sreče lahko presenetila favorita na drugi strani, a na žalost tokrat sreča ni bila na njuni strani in sta izgupila z 2:1. To je pomenilo, da sta m orala odigrati še vsaj eno tekmo in to sta in zmagala prav tako z 2:1 in se tako uvrstila na glavni turnir.

Zgodba se je ponovila na glavnem turnirju, saj sta prvo tekmo odigrala ponovno proti Pokeršniku in Bedraču in tokrat izgubila z 2:0, drugo tekmo pa sta dobila prva nosilca turnirja hrvaško dvojico Križanović – Dell'Orco in tudi izgubila. Resnično nista imela sreče, saj je vsaj polovica ekip premagljivih, a tokrat žal ni šlo. Turnir sta zmagala Pokeršnik in Bedrač!

Več o turnirju si lahko pogledate na spletni strani HRVATSKI SAVEZ ODBOJKE NA PIJESKU – www.hsop.hr!

Več o odbojki na mivki na domačih in tujih tleh dobite na facebook strani Beachteam Krže/Čuk in seveda kliknite na gumbek Like ali Všeč mi je!

zp8497586rq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *