Blog Popotna fotografija Potovanja Travel with kids Vietnam 2019
spela  

Nha Trang – Vietnam

Iz vročega Ho Chi Minh city-ja smo se z nočnim avtobusom odpeljali proti obali do mesta Nha Trang. Tu smo si rezervirali apartma v  Vila Miami za 2 dni, da si malce oddahnemo od vročine in se malce prilagodimo Lii.

Avtobus nas je pobral na glavni turistični ulici, kjer je bilo ob 21.h vse polno ljudi in žur je bil že na vrhuncu. Za nas je bil to prvi spalni avtobus in moram reči, da je bilo prav zabavno. Dobili smo zadnje 3 postelje na zadnjem delu avtobusa in Lia je res uživala,  pogledala je še eno risanko, da je lahko zaspala. Po 10-ih urah smo prispeli do Nha Tranga, odložili prtlago in šli najprej na obalo.

Lia je končno lahko brezkrbno tekala po peščeni plaži in uživala. Prvi dan je bil namenjen sprostitvi, ležanju na soncu in kopanju. Neskončna peščena plaža, rahel veter in razburkano  morje, ki je mešal vodo in dvigoval mivko, kar je razlog, da na slikah ni voda lepe turkizne barve. Temperatura morja je bila prijetna, okoli 23 stopinj, a zaradi valov in močnega toka plavanje ni bilo priporočljivo, zato smo se namakali ob obali.

Popoldanski sprehod po mestu smo izkoristili za ogled lokalnega marketa Dam in nakup dveh novih nahrbtnikov po smešno nizki ceni. 🙂

Drugi dan smo najeli motor in šli raziskovati okolico. Če obiščete Nha Trang potem si morate pogledati tri znamenitosti, ki so relativno blizu skupaj in si jih lahko pogledate s kolesom (1-2 $/dan), motorjem (4-6 $/dan), taksijem ali peš. Glede na to, da kolesa nimajo otroškega stola, smo mi vzeli motor za slabih 5 $/dan.

THÁP BÀ PO NAGAR – CHAM TOWERS NHA TRANG

LONG SON PAGODA in VELIKA SEDEČA BUDA

KATEDRALA KRALJA KRUSTUSA

Kako smo se imeli mi pa si poglejte v Vlog zapisu #19 Vietnam Cruising in Nha Trang.

Foto by Spela Bokal, video by Travel With Kids

Leave A Comment