BeachMaster – Na Ptuju se je začelo

Včeraj smo na kvalifikacijah dobili še zadnje ekipe v moški konkutenci in tako lahko rečemo, da bomo od danes naprej pa do sobote spremljali najboljše slovenske in atraktivne tuje odbojkarje in odbojkarice na mivki, ki se bodo že tretje leto zapored borili za prestižno zmago na mednarodnem turnirju BeachMaster. Na Ptuju se bo med seboj tako pomerilo šestnajst moških in štirinajst ženskih dvojic.

V moški konkurenci za prva favorita veljata brata Danijel in Jan Pokeršnik, zmagovalca BeachMastra iz leta 2009 ter zmagovalca prvega letošnjega turnirja serije Slovenian Beach Tour. Na Ptuju bo nastopil tudi aktualni državni prvak Jernej Potočnik, ki bo tokrat zaigral v paru z Danijelom Konciljo, saj ima njegov nekdanji soigralec Vid Jakopin reprezentančne obveznosti v dvoranski odbojk. V boj za visoka mesta se od slovenskih predstavnikov lahko vmešajo še casino online Sašo Rop in Klemen Ponikvar, drugo uvrščena na slovenski lestvici, Anže Bahč in Tadej Boženk ter Goran Cestnik in Jernej Prikeržnik. Slovensko zmagoslavje bodo skušale ogroziti tudi tri tuje dvojice, in sicer hrvaška prvaka Krešimir Perić in Darko Nojić, izkušena Madžara Robert Koch in Bagics Balazs ter stara znanca ptujskih peščenih igrišč, Španca German Lopez in Manuel De Amo.
Pri ženskah imata glede na točkovanje največ možnosti za zmago slovenski prvakinji Andreja Vodeb in Martina Jakob. Od domačih igralk jima bodo naskok na prvi ptujski naslov skušale otežiti predvsem Jelena Strel Kosmač in Jelena Pešič ter povratnici na peščena igrišča, nekdanja prvakinja Snežana Islamovič (prej Rajak) ter ena naših najuspešnejših odbojkaric na mivki, Mihela Istenič (prej Sirk). Na Ptuju bo znova zaigrala tudi večkratna slovenska prvakinja Nataša Cingerle, ki bo nastopila v paru z Ano Skarlovnik.

Več o ekipah in igralcih dobite na stani www.odbojka.si/mivka ali preko povezave tukaj!