Blog Družinski izlet Enodnevni izlet Slovenija Travel with kids
spela  

Na obisku v Prekmurju

Prekmurje me vsakič preseneti s svojo lepoto, a se nahaja povsem na drugi strani naše dežele.Vsako leto se v poletnem času odpravimo v prekmurje na obisk naših prijateljev in tokrat nas je doletela posebna čast.

Le nekaj kilometrov proč od Tromeje je še nekaj let nazaj propadala mala starejša hiška, ki pa je konec lanskega poletja  2018 dobila povsem prenovljeno podobo. Bili smo eni prvih, si smo v njej lahko prespali. 🙂 Povsem preprosto opremljena hišica z velikimi panoramskimi okni in detaili, ki so name naredili poseben vtis.

Pod hišo in v bljižni okolici so se ravno v času našega obiska sušila slama, ki jo uporabljajo za izdelovanje slamnatih streh, ki so že prava redkosti in zelo cenjena predvsem v sosednji Avstriji. Res je lep pogled na te njive polne slamnatih stup.

Le dober kilometer stran se nahaja stara romska Cerkev sv. Ane v Boreči iz leta 1739. Legenda pravi, da so se v njo zatekale nosečnice in molile za srečen porod.

Prekmurske ravnice se v bližini tromeje začenjajo dvigati, saj je pred 3 milijoni let na tem mestu bruhal zadnji vulkan na območju današnje Slovenije. Več o vulkanu si lahko pogledate v vasici Gradu na Goričkem, kjer stoji Doživljajski park Vulkanija. Tu boste spoznali in doživeli vulkanski izbruh. Ob tem boste spoznali še veliko zanimivosti o vulkanih in geoloških značilnostih našega planeta in še posebej Goričkega.

 

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes