Blog Filipini 2019 Fotografiranje dogodkov Popotna fotografija Potovanja
spela  

Na Filipinih izbruhnil najmlajši vulkan Taal

Predzadnji dan na našem potepanju po Filipinih smo si izbrali za raziskovanje vulkana Taal, ki je od prestolnice Manila (otok Luzon) oddaljen le nekaj več kot 70 km. Vulkan Taal velja za enega najaktivnejših vulkanov na Filipinih in leži na otočku sredi jezera Taal.

Sprehodili smo se preko mestnih ulic Manile do južne avtobusne postaje. Tokrat smo imeli presneto srečo, saj smo izbrali napačni avtobus, ki je peljal na obalo, a v pravi smeri. Da smo na napačnema avtobusu sem posumila zaradi precej visoke cene karte, ki smo jo plačali, zato smo ravno pravi čas povprašali, kam je namenjen in odgovor je bil v Balayan. Zadevo smo hitro rešili, saj je avtobus naredil krajši postanek in zapleljal iz avtoceste na prvem izvozu, kjer smo ga zapustili ter vzeli Tuk Tuk, ki nas je zapeljal še cca 10 km v notranjost do vasice Tagaytay, Talisay Bay, ki  je izhodišče za skok na vulkan Taal.

Vulkan Taal je drugi najaktivenejši vulkan na Filipinih. Gre tudi za enega manjših vulkanov na svetu s 311 mnv, ki je v zadnjih 450 letih izbruhnil kar 34-krat. Zadnji večji izbruh je bil leta 1977. Filipini ležijo na t. i. Pacifiškem ognjenem obroču, zaradi česar so vulkani in potresi stalnica.
Mi smo se najprej sprehodili po vaški tržnici ob obali jezera Taal, kjer smo poiskali čoln za 2000 rupij, kateri nas je odpeljal do otočka sredi jezera, ki je izhodišče za vzpon na vulkan Taal.  Ob prihodu na otok plačaš še 500 rupij na osebo za vzpon (nekakošno dovolilnico) za vstop v park. Izbereš pa lahko tudi vzpon s konjem (500 rupij), a mi smo imeli čas in smo se podali peš. Vrh je bil presenetljivo vroč in na nekaterih delih se je kadilo, v ozračju pa je bilo že čutiti žveplo. Vrh je razkril pogled na večje kratersko jezero, z malim otočkom. Na vrhu je bila vročino skoraj neznosna in  zaradi neznanega vztoka dron ni želel poleteti, zato smo na hitro popili mrzlo vodo in se podali nazaj proti izhodišču, kjer nas je čakan naš čolniček.

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes