Blog Potovanja Šrilanka 2017 travel Travel with kids
spela  

Mirissa in Secret beach

Iz Tangalle smo po nekaj urni vožnji z avtobusom prišli v Mirisso, kjer smo si rezervirali sobo preko booking-a pri Era Holiday House za 38 $ za dve nočitvi. Lastnica je izredno prijazna gospa, ki je imela prav tako otroka starega 3 leta, ki je Lii takoj pokazal svoje igrače. 🙂

Soba z eno veliko posteljo, veliko kopalnico, klimo in možnostjo uporabe kuhinje, hladilnika in ves čas na voljo čaj ter kavo, je bila naša v naslednje 3 dni.

Po Liinem počitku smo se odpravili na raziskovanje glavne plaže, ki je od sobe oddaljena cca 2 minute. Zaliv, kjer je polno restavracij in lokalov na plaži ima eno slabost in to so valovi, ki so kot kaže stalnica na južnem delu Šrilanke. To niti ni novost, saj je Šrilanka znana surfarska destinacija. Valovi so nam za trenutek prinesli nekaj slabe volje, saj je Uriju ob snemanju in malce nepazljivosti val odplaknil očala. 🙁 Od tega trenutka dalje je Uri imel malce zamegljen pogled, sama pa sem bila brez enih sončnih očal. Še dobro da sem imela rezervo . 🙂

Na plaži smo se srečali s še enim slovenskim parom, ki prav tako potuje z otrokoma. Prvič smo jih srečali v Elli, ko so se ravno odpravljali na obalo in po skoraj tednu dni smo se ponovno srečali, a pred nami je še dober teden potovanja, oni pa odhajajo domov.

Po obilnem zajtrku smo se naslednji dan odpravili na raziskovanje male skrite plače z imenom Secret Beach, katero sem opazila na vlogu in zaradi tega je bila prva na seznamu raziskovanja v okolici Mirisse.

Mislim da ne potrebujem nič pisat….. Sicret Beach, Mirissa.

Ker smo bili precej zgodaj na plaži, smo bili nekaj časa povsem sami in mali zalivček je bil samo naš. 🙂

Kako priti do plaže je potrebno povprašati domačine, saj je označitev slaba, pot preko hriba pa tudi zelo slaba, tako da je del poti potrebno opraviti peš. Tuk tuk nas je zapeljal v eno stran in računal 200 LRK.

Jutri pa gremo gledat kite v organiaciji Raja & the Whales watching trips, a o tem več v naslednji objavi.

[FinalTilesGallery id=’53’]

Photo by Spela Bokal

https://www.booking.com/s/11_6/a61488c1

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes