Blog
spela  

Manila – Filipini

V Manilo smo se vrnili 4 dni pred odhodom domov. Manila je sicer glavno mesto Filipinov in središče, gospodarske, politične, družbene ter kulturne dejavnosti države v katerem živi preko 14 miljonov ljudi in leži ob Manilskem zalivu na južnem delu otoka Luzon.

Glavno središče starega mestnega jedra je Seludong, ki so ga v 13. stoletju zgradili Malajci. Med letoma 1565 in 1898 je bilo mesto sedež španske kolonialne oblasti, nato pa so ga zasedli Američani, ki so prevzeli nadzor nad otočjem. Med 2. svetovno vojno je bilo skoraj v celoti porušeno.

Mesto sedaj pestijo znani urbani problemi onesnaževanje, prometni zastoji in prenaseljenost. Na ožjem mestnem območju živi več kot 1,6 miljona prebivalcev, s čemer se Manila uvršča na drugo mesto po številu prebivalcev v državi, za bivšo prestolnico Quezon.

Lia je bila razlog, da smo se odpravili v Manila Ocean Park, kjer so nam ribice čistile noge, in se spregodili skozi ovalni akvari in si iz oči v oči gledali z morskimi spi. Poleg morskih živali si lahko ogledate tudi plazilce , dvoživke in prave beloglave orle. seveda je znotran poslopja tudi okrepčevalnica in nekaj trgovinic s pominki. Ker vsopnica ni poceni in je sebovala tudi zunanjo večerno predstavo, smo popoldan izkoristili za ogled starega mestnega jedra in ogled Rizal parka.

  • vstopnina v Manila Ocean Park – 38€ za vse tri

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes