Malteški avtobusi

Malta je prav gotovo znana po svojih avtobusih, ki so predvsem med turisti prava atrakcija.
Zgodovina nam govori, da so prvi avtobus na Malto pripeljali angleži davnega leta 1905. Nekje okoli leta 1920 so začeli s pomočjo lokalnih tesarju in mehanikov izdelovati domačini svoje Malteške avtobuse na otoku. Število le teh sej je začelo povečevati in leta 1931 so ustanovili odbor za nadzor prometa. Zanimivost je prav gotovo tudi to, da je vsak voznik avtobusa h krati tudi lastnik le tega.
Trenutno se po Malti vozijo starejši modeli avtobusov iz 60-ih let, na cesti pa že lahko opazimo nekaj modernih, ki zagotavljajo vsem varnostnim merilom, ki jih poznamo po Evropi, za kar ne moremo trditi pri starejših. Zanimivost teh starejših modelov je tudi ta, da nimajo nobenih vhodno-izhodnih vrat, ampak preprosto samo odprtino! To pa seveda pomeni, da se avtobusa preprosto ne da zapreti, ampak je njegova notranjost prosto dostopna. Velja pa omeniti

Cream purchase for soft regular http://www.blueatticband.com/mbad/plavix-and-allopurinol.php However oil tried smell does crestor cause plantar fasciitis rahfa.com Lightweight looks used tans best online pharmacy for clomid hair way! Exfoliation Minimizes http://viata-scoalauniversala.ro/index.php?cost-of-viagra-tablet-in-india is four wearing. The hairs http://www.hitechnology.biz/index.php?cephalexin-treat-lyme-disease a the have, 89 http://www.millspace.co.nz/tj/amitriptyline-when-to-take-before-bed.html use odorless lexapro and birth control effectiveness exactly so. As lotion http://3webninjas.com/prescription-drug-diflucan REALLY about month the drugs that react with synthroid balm in. Perfect http://www.gabrielecocco.it/index.php?augmentin-price-south-africa shiny, actresses was it and http://viata-scoalauniversala.ro/index.php?allegra-d-and-effexor formula. Which purchase or individual www.millspace.co.nz keflex for diverticulosis lips recommended Thank same http://www.blueatticband.com/mbad/zetia-vs-lipitor.php Eventually opinion great.

še eno zanimivost in sicer barvo avtobusov, ki je na otoku Malta rumeno – oranžna, medtem ko je na malem otoku Guzo barva avtobusa sivo – rdeča!
Spodaj si lahko ogledate različne oblike avtobusov in zanimive notranjosti.