Making of – Barbara F. – Colection Summer 2011

Počasi gre za res in tokrat prvič objavljam članek o delu in sicer kako je potekalo fotografiranje za katalog Colection Sumer 2011, oblikovalke in kreatorke Barbare Franjič. Vse predstavljene obleke boste našli pod blagovno znamko Barbara F.

Bilo je sredi poletja, ko smo se napokali v avto in odpeljali čez mejo, kjer smo v dobrih dveh dnevih posneli celotno kolekcijo, ki je predstavljena v katalogu spodaj! Pa pojdimo po vrsti!
Naj najprej predstavim vse v res super ekipi, ki je zaslužna za odlično nastale fotografije, saj je dejstvo, da takega rezultata brez dobre ekipe ne bi mogli doseči! Za vse skupaj je najbolj zaslužena oblikovalka in kreatorka vseh predstavljenih oblek Barbara Franjič, ki se je predstavila tudi kot model in moram reči, da ji gre odlično tudi poziranje! Drugi model je bila tokrat prvič v tej vlogi razigrana Tadeja Maksimovič, ki je svoje delo prav tako opravila odlično. Za po polen izgled modelk sta poskrbeli Urša Vrbančič z make up-om in Sanja Antonjak s frizuro. Za vse ostalo pa sva poskrbela mi dva s fotoaparatom v roki Matej Kolaković in moja malenkost Špela Bokal, ki tokrat predstavljam modno fotografijo.

Fotografiranje celotnega kataloga je bil pravi izziv, ki sva se ga lotila s pravo

mero optimizma. Preverjanje možnih lokacij, preučevanje svetlobe, ki je seveda poglavitna za dober rezultat in spoznavanje en drugega je bila naša prva naloga. Zgodno vstajanje, obilen zajtrk in priprava prve lokacije, so bile najine prve resne delovne ure, če temu lahko tako rečemo, med tem, ko so se ostala dekleta posvetila predvsem Tadeji, ki je bila že na vse zgodaj pripravljena na make up in frizuro. Fotografiranje je steklo v zgodnjih dopoldanskih urah, kar na starem pokopališču, sledilo je nekaj lokacij med ulicami mesteca in trgom pred cerkvijo. Vreme nam je malce zagrozilo v poznih popoldanskih urah, tik pred zaključkom prvega dne, ko je že padla kaka kaplja pa so nastale fenomenalne fotografije … Uspešen prvi dan smo zaključili s pregledom narejenega materiala in prvim izborom narejenih fotografij. Slika prvega dne se je ponovila tudi drugi dan, le da je tokrat pred objektiv stopila tudi Barbara in tako Tadeji dala nekaj več časa za sprostitev. Celotna ekipa je delovala popolno, kot da bi naredili že vrsto skupnih projektov, pa je bil le prvi! Rezultat pa govori svoje in prav gotovo se bomo še zbrali v tej zasedbi, saj so smernice vsem znane, odziv odličen, kar pomeni, da sva z Matejem opravila delo tako kot sva si po tihem želela, a pred začetkom nisva upala spregovoriti.

Vse fotografije v katalogu, kot tele objavljene tule, med katerimi so večina objavljene prvič sva naredila oba tako Matej Kolaković, kot moja malenkost Špela Bokal.

 

Naslovnica kataloga Colection Summer 2011, oblikovalke in kreatorke Barbare F. Celoten katalog si lahko pogledate s klikom na naslovnico!

One thought on “Making of – Barbara F. – Colection Summer 2011”

Comments are closed.