Blog Družinski izlet Enodnevni izlet Slovenija Travel with kids Živali
spela  

Ljubljanski živalski vrt

Sončni žarki so skoraj sredi dneva končno pregnali meglo in obsijali Ljubljanski živalski vrt.

Karte smo dobili kot darilo in tako smo izkoristili prosto sobotno dopoldne in izpolnili eno malo željo moje hčerke, ki nama je le dan prej zastavila vprašanje:

” Kdaj gremo v živalski vrt, ker že dolgo časa nisem bila.” 

Kot običajno smo tudi tokart šli najprej do morskega leva potem pa sledili poti proti Rožniku, mimo gepardov, šimpanzov, medvedov, volkov vse do severnih jelenov in losa. Moram priznati, da sem bila presenečena nad velikostjo losa, saj se lahko primerja s konjom. Igrivost in radovednost mladih severnih jelenov me je prijetno presenetila.

Čeprav smo nehote izpustili nekaj živali je bila ponudba kljub temu pestra, pogrešali smo le kakšno okrepčilno postajo z manjšimi prigriski ter toaletne prostore, saj je živalski vrt precej razvejan. Od našega zadnjega obiska so novosti otročji ZOO, kjer se otroci lahko sprehodijo in poigrajo z malimi mladički, božajo, kartačijo in hranijo ovce.

V tem jesenskem času na večih delih urejajo nove ograde, ki bodo kmalu pripravljene na nove obiskovalce, novo večjo ogrado urejajo takoj pri vhodu, a na nove obiskovalce bo tu potrebno še nekaj časa počakati.

[FinalTilesGallery id=’49’]

Foto by Spela Bokal

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes