Blog Potovanja Šrilanka 2017 travel Travel with kids
spela  

Končno na obali Tangalle, Sri Lanka

Iz UdaWalave-ja smo se skupaj s še dvema paroma popotnikov odpravili  z avtobusom direktno do Tangalle. 

Predno smo se odpravili na pot so nas s tuk tuki (300 LRK) odpeljali direktno do lastnika avtobusa, ki je le tega imel parkiranega pred svojo hišo pod velikim drevesom Manga. Medtem, ko smo čakali na odhod avtobusa (30 min) so nam vsakemu podarili po dva ravno sveže odtrgana slastna manga.

Pot do obale je peljala mimo Embilipityje in potem po stranskih poteh direktno proti Tangalli, kjer smo izstopili, avtobus pa je nadaljeval pot do Galle-ja. Cena prevoza, ki je trajal cca 3 ure je bila smešno nizka 107 LRK/osebo, medtem, ko je Lia imela brezplačno. 🙂

Sobo sva tudi tokrat najela preko Booking.com povsem na obali – Autumn Moon Beach Cabanas za 16,20€ na nočPeščena plaža, palme, valovi, topla voda in končno na morju. 🙂 Kar me je zmotilo pri nastanitvi je le lokacija, ki je malce oddaljena iz centra vasi, vam pa omogočajo brezplačen najem koles in prijazno osebje vedno poskrbi za Tuk Tuk-a če ga potrebujete.

Le dobrih 6 km naprej je plaža Rekawa, kjer v času od septembra do novembra velike morske želve odlagajo jajca. Seveda gre za varovano območje, a si z vodičem lahko ogledate valitev. Velike želve pridejo iz morja ko se znoči in najprej izkopljejo luknji v katero kasnej izvalijo jajca in jih pred zoro zasujejo ter se vrnejo v morje. Jajc ne varujejo, na obalo se vrnejo šele ob naslednji valitvi. Po približno 2-h mesecih se izvalijo male želvice.

Glede na to, da smo imeli rezervirano le eno nočitev nismo šli opazovati želv, saj je bila pretekla noč zaradi Liinih vnetih ušes precej kratka, pa z otrokom starim 3 leta žal ne moraš čakati in iskati želv celo noč. Morda pa drugič. 🙂

Tangalla ni znana le po lepi peščeni plaži ampak tudi po starem ribiškem pristanišču, ki je v jutranjih urah še kako atraktiven za ogled. Fotogenične pisane ribiške ladje, prijazni domačini in raznovrsten ulov, saj imajo tako tune, kot male morske mačke, velike lignje in živahne manjše ribice.

Po jutranjem sprehodu smo kmalu pospravili stvari in se odpravili naprej z avtobusom do Merisse (290 LRK/osebo, Lia ima brezplačno).

[FinalTilesGallery id=’52’]

Photo by Spela Bokal

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes