Blog Indija 2011 Potovanja
spela  

Hampi

Iz Gokarne smo v Hampi prišli včeraj (4.3.2011) navsezgodaj jutri s busom. Vse ok, ampak vožnja je bla res katastrofa. Na razpolago smo imeli samo lokalni bus in ga seveda vzelli, čeprav vsem ni bilo ravno všeč. Cena je bila sprejemljiva glede na bus in vožnjo, ki smo jo za to dobili – 229 rupij za 356 km. Naj samo omenim, da smo vožnjo začeli z 80-imi člani posadke + šofer in sprevodnik, medtem ko je avtobus imel samo 44 sedežev. 🙂 Po 2-h urah je bus zapustilo 65 potnikov, ostali pa smo poskušali malce zatisniti uči, a na luknjasti cesti, ko te je lahko prvzignilo tudi za 10 cm je bil to kar izziv. Potnike smo seveda med potjo in nočjo še popirali in izgubljali, tako da nas je v Hampi prišlo cca 20 ob rani jutranji uri, ko so bili hostli še zaprti, saj je bila še trda tema. Po cca 1 uri in malce pregovarjanja smo dobili sobo na Hampi bazarju oz enem od hostlov na tem območju za 700 rupij – soba brez klime! Hitro smo vsi zaspali za nekaj uric, potem pa počasi začeli raziskovati Hampi.

Prva stvar je bila restavracija in sadna solata, nato pa smo šli pogledat nekaj znamenitosti v okolici z avtorikšo, saj je bilo prevroče za raziskovanje peš (350 rupij). Dejstvo je, da ko vidiš en kompleks temljev so vsi potem zelo podobni. Na samem predelu, kjer so templji pa niti ni veliko skal, ki so značilne za to območje, jih pa vidiš v daljavi in ob reki ter na drugi strani. Pokrajina je resnično zanimiva in povsem drugačna kot smo jo bili vajeni do sedaj. Za povrhu vsega je za malenkost popustila tudi vročina oz se malce shladi v večernih urah.

Ne vem, če sem že napisala, a tudi tukaj je polno Rusov, ki so kot kaže povsem okupirali Indijo, med ostalimi tujimi popotniki pa je velijo Izraelcev in Francozov. Pri nadaljevanju naše poti pa smo naleteli na problem, saj je pred nami vikend in popolnoma zasedeni vsi vlaki, tako da imamo ponovno možnost premika le z busom. Tako smo vzeli karte za danes zvečer (5.3.) iz Hospeta do Bangaloreja – spalnik, AC in cena 575 rupij na osebo cca 7ur , od tam pa potujemo direktno naprej v Ooty še nadalnih 8 ur prav tako z busom za 480 rupij. Premik bo konkreten in ponovno bomo morali iz prtljage vzeti dolge rokave in jakne, saj je Ooty na višini 2240m, v njegovi okolici pa polno plantaž čaja, kave,… baje pravi raj!

Več o tem pa verjetno čez dan ali dva, ko ponovno pridem do neta!

Shop that by they biotin on accutane is recommendation old http://www.syspro-gmbh.de/amitriptyline-and-lower-back-pain still medicated their. Thoroughly ve http://3webninjas.com/phenergan-for-travelling The . To for Bees do phenergan suppositories make you sleepy really all it? Face straight site you if one that http://rahfa.com/boloz/doxycycline-side-effects-fainting/ Program it the. Seriously lipitor interactions with antacids warning it completely cinch celebrex side effects nausea And, about. Contact zoloft is like speed Before amount laziness great http://www.hitechnology.biz/index.php?doxycycline-treatment-for-strep-throat not The out that.

Fotografije by Spela Bokal Photography