Blog Popotna fotografija Potovanja Travel with kids Vietnam 2019
spela  

Halong Bay – Vietnam

Na enodnevni izlet iz Hanoia v Halong Bay smo se prijavili v eni od lokalnih agencij, čeprav vreme ni kazalo najboljše. Cena storitve, ki zajema vse od transporta do hrane, vstopnice in vodenja je bila 40 €/osebo. Otroci do višine 110 cm imajo brezplačno, otrok do 12 let plača 75 % celotne cene.

Iz deževnega Hanoia smo se odpravili proti marini v Halong Bay-u od koder vozijo ladje na ture po čudoviti pograjini zaliva Halog Bay, ki ga sestavlja preko 3000 apnenčastih kraških otrokov. Celotno območje je na seznamu UNESCOve naravne svetovne dediščine in leži na severovzhodu Vietnama.

Ime Halong v vietnamskem jeziku pomeni “Zaliv dvigajočega se zmaja“. Največji otok je Cat Ba, kateri je na območju nacionalnega parka.

https://www.youtube.com/watch?v=ogxxhu_kcMc

Agencije vam ponujajo različne oglede Halong Baya, med katerimi sta najpogostejša izbira 1 ali 2 dnevna tura, ki zajemajo vožnjo z ladjo med otoki, kosilo, kajaking, vzpon na Ti Top z razgledno točko ter v toplejših mesecih plavanje.

Razlika med eno ali dvodnevnimi izleti je le v tem, da je čas na vseh točkah daljši. Nerateri ponujajo spanje na ladji, spet drugi na otoku.

Na slikah boste videli, da nismo imeli ravno sreče z vremenom, saj je med oblačnostjo občasno tudi rosilo, a ne za dolgo.

Kot zanimivost, so na tem območju zaliva snemali tudi enega izmed filmov o agentu Jamesu BonduTomorrow Never Dies (Jutri nikoli ne umre).

Foto by Spela Bokal, video by Travel With Kids

Leave A Comment