Blog Filipini 2019 Popotna fotografija Potovanja Travel with kids
spela  

Dnevi izlet z ladijco iz Pangalao na otok Balicasag in Deviški otok

Ura nam je zvonila, ko je bila zunaj še trda tema, saj smo se odpravili na dnevni izlet z ladijco do bljižnih otočkov. Zbor smo imeli pri plaži Aloha ob 6.00h, saj smo se najprej odpravili na ogled delfinov.

Dobrih 10 minut vožnje s klasičnim filipinskim čolničkom smo potrebovali, da smo prišli do skupine čolnov, kjer se je nahajala jata delfinov cca 10 do 15 jih je bilo. Tokrat sem prvič videla delfine v svojem naravnem okolju ampak težko rečem, da odobravam tak način ogleda, saj je je bilo na tem mestu cca 20 čolnov ali več, ki so naredili veliko krog okoli jate delfinov, ki so jim ves čas zapirali pot in jih nanek način ogradili, da smo jih mi turisti lahko fotografirali. Po cca 15-ih minutah smo se odpravili naprej proti malemu okroglemu otočku Balicasag, ki je znan po koralnem grebenu in številnih morskih želvah.

Otok Baliskang je praktično okrogel otoček s premerom 600 metrov, ki ga krasi kristalno čista voda, čudovit koralni greben in razno vrstne pisane ribice, ki se jih enostavno ne moreš nagledati. Lia je začetku še malce oklevla ali gre snorklat ali ne, ko pa je  iz čolna videla malega Nemota, kako se skriva v svoji veternici, je nadel amasko in zaplavala v čudovit podvodni svet. 🙂 Naša mala morska deklica je uživala kot njena mamica med opazovanjem pisanih ribic in morskih želv.

Po dobri uri plavanja smo se odpravili naprej do Deviškega otoka, kjer smo lahko opazovali številne krščanske podobe, cerkvico in nešteto golobov, ki gnezdijo na tem oktočku. Otok ima tudi eno posebnost, saj se del otoka kot nekakšen jezik pokaže šele ko je useka, to je nekje med 11.h in 13.h.

Na pažo Alona spo se vrnili v času kosila tako, tako da smo izkoristili hiter skok v morje, kosilo in počakali do večerje potrem pa v sobo. 🙂

INFO:
Izlet z ladijco – ogled jate delfinov, snorklanje z morskimi želvami, raziskovanje koralnega grebena ob otoku Balicasag ter si odledali peščeni jezik na Virgin Islands-u, ki nastane šele ko je spusti oseka. Cena izleta 1000 ₱/osebo, Lia 200 ₱.
Pivo na Alona Beach – 60/80₱
Happy Hour Rum cola 2 za 1 – 100 ₱
Kosilo v “menzi” na obali – 200 do 350 ₱/obrok
Hamburgre – 210 ₱
Pečen krompirček – 100 ₱
Pivo v trgovini 40 ₱ za litrsko steklenico
Voda na avtomatu refill – simbolično 1₱

Foto by Spela Bokal, video by Travel With Kids

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes