Delhi – Indija

Kot večina ve, je končno napočil dan, ko sem se odpravila v Indijo! Iz Benetk smo poleteli v Moskvo, kjer je sneg dodobra pobelil Rusko pokrajino in ob kratkem postanku hitro nadaljevali pot v Delhi. Vse ok, pot je hitro minila, čeprav Aeroflot ne blesti s svojimi letečimi pticami, saj so kar precej zastareli, barve na tv-jih so povsem falene. Pa sej me ni ne vem kaj motilo, saj sem večino časa prespala.

V Delhiju smo najprej prestavili uro naprej za 4 ure in pol, ter odšli po prtlago, kjer se je stvar zapletla. Moj ruzak se je kar hitro pripeljal gor, medtem, ko ostalih dveh ni bilo. Seveda smo prijavili izgubljeno prtlago, a to bo pomenilo, da bomo morali naslednji dan ponovno na letališče, ali pa jih vdaj poklicati.
Z busom smo se podali v center do Red Forta,, kjer so nas odslovili. Seveda je bilo do predela s hostli še kak kilometer zato smo takoj začeli boj z vozniki avto rikš in caiklotov. Polega nas treh so sta bila zraven še en Rus in Čeh, ki nikakor nista popustila pri ceni in tako smo najprej malce prehodili in nato dobili 2 avto-rikši za 200 INR in 5 oseb s celotno prtljago. Dil je bil kar dober, saj smo se vozili skoraj 10 minut.
Sporočam še ceno menjave denarja na letališču!
1 $ = 42 INR
1 € = 57 IND
Sobo smo dobili za 500 INR, a kopalnica ni OK, tako da se bomo takoj ko bo možno preselili. Internet se načeloma plačuje cca 25 INR/h, pivo smo dobili samo v sosednji restavraciji in cena ubijalskih 120 IND za flašo! Hitro sem se odločila, da prav veliko piva ne bom pila! Hrana običajno v restavraciji od 1 $ naprej, na ulici verjetno precej ceneje.

Indija – ja kaj naj rečem, mene osebno je presenetila s to mirnostjo, saj skoraj nihče ne teži, ni vsiljivih prodajalcev oz. posrednikov, ki ponujajo sobe in druge storitve, ni krav oz. so samo uprežene, niti ni toliko smeti in smrada. Precej veliko nasprotje, kar sem pričakovala. Presenetil me je pa nedvomno vreme, daj je skoraj cel dan deževalo pri cca 15-ih stopinajh. Je kar mraz. Vseeno smo se podali malce vn in in pogledali stri Deli, s palačo Red Forest, največjo mošejo v Indiji, nekaj bazarjev,…. Na bazarjih najdeš veliko usnjenih izdelkov od torbic, dernarnic, pasov, čevljev …. po precej nizkih cenah!
Kako mi je minil prvi dan in prvi utrip mesta oz Main Bazarja – ulica, kjer živim si lahko pogledate na nekaj spodnjih fotkah.

One thought on “Delhi – Indija”

Comments are closed.